Senátor Pakosta po odchodu z ODS opustil i senátorský klub

24.01.2012 17:00

enátor Petr Pakosta, o jehož odchodu z ODS informovaly jako první ParlamentníListy.cz, dnes rezignoval i na členství v senátorském klubu občanských demokratů. Novinářům to během jednání klubu řekl člen jeho předsednictva Jaroslav Kubera. Pakosta opustil ODS minulý týden.

Senátor Pakosta po odchodu z ODS opustil i senátorský klub
Foto: senat.cz
Popisek: Bývalý senátor Petr Pakosta

Ve svém prohlášení o odchodu ze strany minulý čtvrtek uvedl, že navzdory kritice poměrů ve straně zůstává občanským demokratem. Dodal, že důvodem je dlouhodobá nespokojenost se směřováním ODS a situace, do které dospěla strana v regionech.

Zprivatizované sekty s podezřelým cílem

"Nemohu se smířit s tím, že místní buňky ODS jsou často jakýmisi zprivatizovanými sektami fungujícími s dost podezřelými cíli," uvedl mimo jiné.

Někteří občanští demokraté spojují Pakostův odchod ze strany především se situací v jeho mateřské organizaci a kandidaturou do Senátu. O místo senátora v podzimních volbách usilovat předsedkyně náchodské ODS a poslankyně Zdeňka Horníková. Čtyřiapadesátiletý Pakosta byl zvolen senátorem za Náchodsko v roce 2006, mandát mu tak skončí v letošním roce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

14:30 To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

Členové ústavněprávního výboru Senátu dali zelenou petici 15 tisíc zemědělců. Ti chtějí zrušit Fialo…