Senátor Veleba hájí Zemana. A toto napsal o nepozvaných rektorech na Hrad

28.10.2014 9:19

Prezident Miloš Zeman má nejen své kritiky, ale rovněž své zastánce. Na svůj profil na ParlamentníchListech.cz napsal svůj názor na spor okolo nepozvaných rektorů senátor a předseda Strany práv občanů Jan Veleba. Podle něj ne všichni, kteří by z pozic zastávaných úřadů měli být v úterý na Pražském hradě, jsou toho hodni. A u obou rektorů uvádí příklady jejich údajně nevhodného chování.

Senátor Veleba hájí Zemana. A toto napsal o nepozvaných rektorech na Hrad
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPO Jan Veleba

„Souhlasím s panem prezidentem Milošem Zemanem a rozumím velmi dobře důvodům, proč na oslavu výročí vzniku Československa dne 28. října nepozval na Pražský hrad pány rektory Mikuláše Beka z Masarykovy univerzity v Brně a Libora Grubhoffera z Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích,“ říká jednoznačně senátor.

Připomíná pak, že rektor Mikuláš Bek zakázal Miloši Zemanovi besedu se studenty. „Protože ještě nebyl Miloš Zeman v té době prezident, tak by se to dalo snad i pochopit. Je ale otázka, proč pan rektor tuto trapnost nenapravil pozváním Miloše Zemana po zvolení prezidentem republiky. Nemusí být člověk ani rektor, aby takovouto logiku věci pochopil. K tomu stačí jen dobré vychování,“ míní Veleba.

I rektor se musí umět chovat

K osobnosti pana rektora Libora Grubhoffera uvádí Zemanův zastánce dvě osobní zkušenosti. Ta první se prý udála v minulém roce, kdy byl Veleba ve funkci prezidenta Agrární komory ČR a byl požádán o přednášku studentům Zemědělské fakulty o českém zemědělství. „Povolení přednášky řešil sám pan rektor ve vědecké radě a rozhodnutí trvalo asi dva měsíce. Zkušenost druhá – představitelé Zemědělské fakulty Jihočeské univerzity mají rektorem zakázáno navštěvovat akce zemědělců, například Manažerské a podnikatelské fórum pořádané Agrární a Hospodářskou komorou letos 19. června ve Vondrově u Hluboké nad Vltavou,“ uvádí předseda SPO.

  • Celý článek Jana Veleby ZDE

Navíc se domnívá, že Miloš Zeman důvody nepozvání celkem jasně vysvětlil.  „Sečteno a podtrženo, oslava naší státnosti je natolik významným aktem, že ne všichni, kteří by z pozic zastávaných úřadů měli být v úterý na Pražském hradě, jsou toho hodni,“ uzavřel svou poznámku Veleba.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

14:30 To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

Členové ústavněprávního výboru Senátu dali zelenou petici 15 tisíc zemědělců. Ti chtějí zrušit Fialo…