Kubera k Zavadilovi: Jestlipak prozradil na Václaváku, jaký má příjem?

28.04.2012 10:59

TÝDEN S KUBEROU A KOSKUBOU Dva muži v politické aréně, kteří svými komentáři hovoří o aktuálních událostech týdne. ParlamentníListy.cz se jich zeptaly na názor, proč média jak směrem na východ, tak i na západ, začínají situaci v Česku vnímat jako vyhrocenou?

Kubera k Zavadilovi: Jestlipak prozradil na Václaváku, jaký má příjem?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační koláž

Například Hlas Ruska totiž v tomto týdnu zaspekuloval, zda nestojíme na prahu nové revoluce. A západ se zase obává toho, aby u nás vládu zase nepřevzali komunisté. Druhá otázka mířila k demonstraci odborářů z minulého týdne.



„Nejsem si jistý, zda-li “vyhrocená” situace, je to správné slovo. Pravda, je zde obrovská deziluze až zhnusení veřejnosti ze současné politiky. Pocit marnosti až bezmocnosti, možná i bezpráví. Nelze totiž nevidět, že přes všechny plané řečičky o právním státě a zásadách typu "Padni komu padni", zákon neplatí pro všechny stejně. Základní pravidla morálky neexistují, vše je jen o prachách. A tak roste sobectví, podvody, agresivita. Všechny tyto negativní nálady a jevy ve společnosti se pak enormně stupňují právě po šesti letech vlády pravice.  S ohledem na to, co u nás pravici v současné době reprezentuje, ani neříkám kupodivu. A jelikož nevěřím, že by si Nečasova tlupa ve Strakově akademii neudržela vládu, a tím i svá plná vedlejší koryta, pochopitelně za naprosto jakoukoliv cenu, bude se vše ještě stupňovat. Přitom jim to vládnutí absolutně nejde. To už snad ví každý i sebedůvěřivější trouba,“ okomentoval pro ParlamentníListy.cz poslanec ČSSD Jiří Koskuba.

Podle něj je pochopitelné, že se pak zoufale hledá nějaká ta výmluva a strašák, proč vlastně tohle všechno dělají. Pravý důvod totiž prý přiznat nechtějí a ani nemohou. „Tím naprosto špiní svou pověst, ztrácí čest. Jejich slovo neplatí ani pár hodin a už jenom tím nemluví pravdu. Snad jen s tou výjimkou, kdy své reformy zpočátku nazvali tupou účetní operací,“ poznamenává dále Koskuba.

Strašení řeckou cestou už nezabere…

„Co jim na alespoň nějaké ty výmluvy zbylo? Řecká cesta by už znovu nezabrala. Tahle lež již podobně, jako předtím trapná Kubiceho zpráva, splnila svou předvolební špinavou roli. Tak se musí vytáhnou bolševici. Protože je nad slunce jasné, že kdo to zažil, musí se zarazit. Zvláště když tu a tam některá z komunistických poslankyň (a Ing. Kateřina Konečná to není) ve sněmovně stále mluví tak,  že by jí i dnes slušela kšiltovka s rudou hvězdou, kožený kabátec s opaskem a revolver v ruce.  Ale když se volil jistý pan profesor prezidentem, tak prý tehdy zase až tak moc možný hlas od komunistů pravičákům nesmrděl,“ řekl poslanec Koskuba v komentáři. Převzetí vlády zvláště po těch posledních podle něj nebude žádné vítězství.

„Naopak, je to trest. A ten bude tím větší, čím déle nám ještě vládnout budou. Bylo by dobré si to přiznat. Nestačí proto jen plamenně kritizovat. Ale je třeba říkat, jak to napravit. A to soudruzi nedělají,“ podotkl Koskuba.

Podle něj se ani po masové demonstraci o minulém víkendu, nemusí východ obávat toho, že bychom stáli na kraji nějaké nové revoluce.

Nehrozí ani vojenský puč, nemáme Auroru

„Češi to nemají moc v povaze. Ani vojenský puč nehrozí, armáda na to nemá, i kdyby chtěla. Strahovský stadion se nám taky raději rozpadá. A kam jinam všechny ty korupčníky, lobbisty, lháře a podvodníky okamžitě při násilném převratu zavřít, že? Ani nějakou tu Auroru nemámena Vltavě zakotvenou . I kdybychom měli, byla by jistě ze všech křižníků EU ta nejdražší. Přitom, asi jako naši panduři a cassy, ta nejhorší. Zatékalo by do ní a kanón bezpochyby nefungoval. Jestli by ho rovnou sběrači kovů, jak se dnes moderně těmhle zlodějům říká, neukradli. Tak nechť se Rusové uklidní. Tentokrát k nám či na nás žádné vojsko posílat nemusí. Mohou si nás totiž koupit. Jen musí vědět, za kým jít. S ohledem na skutečné výsledky Nečasova protikorupčního tažení nejspíše rovnou na vládu. Jejich mafiáni se se zdejšími kmotříčky jistě dohodnout. Současní mocipáni jim to pak za jistý obolus jistě rádi podepíšou,“ řekl dále ve svém komentáři pro ParlamentníListy.cz Koskuba.

A vyjádřil se i k pohledu západu, který prezentovala v minulých dnech hlavně německá média.

Západ ať si řeší zakřivení okurek

„Západ nechť si hlavně řeší své vlastní velké problémy, dluhy, korupci a chaos. Co jsme vlezli do EU, tak ta snad z krize nevylezla. Přitom její věčně se u moci držící páprdové v Bruselu toho zase až tak moc efektivního nepředvedli. Pominu-li zcela zásadní věci jako je zakřivení okurek, bydlení slepic a společenský život sviní. Naopak. Naše nemilovaná vláda nás zde pak může odrat až na kost. Kalouskovy cynické a nesmyslné předvolební složenky můžeme skutečně splatit třeba i desetkrát. ČR může být nějakým zázrakem naprosto bez dluhů. Nebude-li pořádek v EU nebo ta dokonce klekne, tak to stejně zaplatíme a budeme splácet i my. Nadějné vyhlídky, co? Je přitom zvláštní, že mnohým vinní světoví i evropští finančníci jsou nadále v naprosté pohodě. Asi všude vědí, kolik a komu šoupnout. Třeba jako sponzorský příspěvek do boje proti korupci či byrokracii,“ uvedl Koskuba.

Kubera: Zavadil měl na tom Václaváku vyřvat, jaký má roční příjem

Podle senátora ODS Jaroslava Kubery počet lidí v ulicích během demonstrace odborů a iniciativ, není náznakem toho, že by Česko stálo na prahu nějakých zásadních změn. „Pokud by tomu tak bylo, to už by ani celá řada evropských zemí vlády neměla a kdo ví, co by se tam dělo – vždyť si vezměte, kolik lidí protestovalo a protestuje skoro každý den v Itálii, ve Španělsku, v Řecku – a změna žádná. To, že u nás vyšlo 100 tisíc, nebo 60 tisíc, ten efekt také nepřinese –a handrkování o tom, kolik těch lidí fakt bylo, také nikam nevede. Musíme si hlavně uvědomit, že politické strany zvolilo celkem milion osmset tisíc občanů-voličů, takže až pokud by se demonstrující přibližovali tomuto počtu, by se o tom dalo přemýšlet. To, že němečtí nebo ruští novináři různě spekulují, jsem zaznamenal, ale nepokládám to za nic dramatického – i když samozřejmě chápu, že pro novináře jsou takovéto události atraktivní,“ řekl ParlamentnímListům.cz ve svém komentáři Kubera.

Kalousek na pivu se Zavadilem? Výsledek náhody

Senátor se pak vyjádřil i k tomu, co si myslí o tom, že ihned po demonstraci nafotili novináři šéfa odborů Jaroslava Zavadila na pivu s Miroslavem Kalouskem (TOP 09).

„Bedlivě jsem četl vše, co se kolem toho psalo i se poptával. Nic zlého bych na tom neviděl, opravdu to byla náhoda, která možná mohla v očích někoho trochu poškodit ministra financí. Ovšem myslím, že Jaroslav Zavadil by měl především vyměnit ty své pěkné hodinky, kterými provokuje, vyměnit za nějaké od vietnamských obchodníků. Ty, co má, napovídají o tom, že rozhodně špatně nežije, i když o tom pořád někde vykřikuje. Myslím si také, že když už stál na tom Václavském náměstí, měl tam rovnou říct těm, ke kterým promlouval a vykřikoval, jaký je jeho roční příjem. To by se tam asi ti, co mají plnou pusu toho, kolik berou poslanci nebo vláda, hodně divili,“ uzavřel senátor Kubera.  

Koskuba: Počtem zúčastněných neměla demonstrace chybu

A co si myslí poslanec Koskuba o fotografii  Kalouska se Zavadilem? Nabídla se totiž po jejím zveřejnění myšlenka, zda se tím nezmění pohled veřejnosti na úspěšnost protestní akce.

„Na tu demonstraci rozhodně ne. Ta už počtem zúčastněných neměla chybu, byť to některé fanatické vládní poslance tak rozčílilo. Jinak ale já tam s nimi v té knajpě neseděl. Nemám tím důvod něco kritizovat. Jejich diskuzi jsem neslyšel. Sám na pivo chodím velmi zřídka. A jedině s přáteli,“ uzavřel komentář pro ParlamentníListy.cz Jiří Koskuba.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…