Nečasi, proč se před velkým politickým krokem poděláte, zoufá Bobošíková

25.01.2012 21:50

Petr Nečas je politický zbabělec a měli bychom pochybovat o jeho duševním zdraví, opřela se tvrdě do premiéra ve vyjádření pro ParlamentníListy.cz šéfka Suverenity Jana Bobošíková. Reagovala tak na dnešní rozhodnutí české vlády, která schválila půjčku 38 miliard Mezinárodnímu měnovému fondu na záchranu krachujících zemí eurozóny.

Nečasi, proč se před velkým politickým krokem poděláte, zoufá Bobošíková
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Bobošíková

Pro Bobošíkovou je Nečasův obrat velkým zklamáním. V minulosti totiž premiér deklaroval svoji neochotu jakoukoliv půjčku poskytnout a nyní přistoupil na kompromis místo devadesáti půjčit „jen“ 38 miliard.

SLEDUJEME téma: Záchrana eura

Pochybujme o duševním zdraví premiéra

„Aby občané České republiky jakýmkoliv způsobem spláceli nebo ručili nebo půjčovali na dluhy, které nezpůsobili, s tím my dlouhodobě nesouhlasíme. Samozřejmě jsme zklamáni postojem premiéra Petra Nečase, který nedbá rad České národní banky ani názorů prezidenta Klause ani zdravého rozumu a hazarduje s penězi občanů této země,“ konstatovala pro ParlamentníListy.cz předsedkyně Suverenity.

Premiér na tiskové konferenci po jednání vlády uvedl, že si je prý vědom skutečnosti, že suma, kterou chce takzvaný záchranný fond shromáždit, stejně dluhovou krizi eurozóny nevyřeší. Přesto ji však podle něho musíme poskytnout.

Nad tím někdejší europoslankyně jen kroutí hlavou. „Nechci být ani lacině vtipná ani neslušná, ale myslím si, že o duševním zdraví pana premiéra a o jeho zodpovědnosti k České republice po těchto slovech udělá jistě názor každý sám. Připomíná mi Lisabonskou smlouvu, kdy ODS ji nejprve protežovala a nyní sama říká, že je to slepá ulička,“ připomíná občanským demokratům. Tyto postoje podle ní každopádně škodí občanům České republiky.

Nečas je zbabělec, který se v rozhodný okamžik "podělá"

Šéf vládního kabinetu také zdůrazňoval, že členské státy EU se dají rozdělit na zdravé a nemocné stádo, a aby Česká republika ukázala, že patří do zdravého stáda, půjčku poskytne. „Vtipy na téma šílené krávy jsou prostě příliš laciné vzhledem k vážnosti té situace. Premiér je politický zbabělec. Nestojí si za svým programem, nestojí si za svými slovy. Nevyužil toho, že má v zádech prezidenta republiky a Českou národní banku a drtivou občanů naší země, kteří si toto nepřejí. To je prostě politická zbabělost a cesta do pekel,“ rozčílila se Jana Bobošíková.

„Není to cesta, která by vedla k vyšší prosperitě ČR a ke zvýšení její konkurenceschopnosti ani k vyšší prosperitě Evropské unie. Petr Nečas se jako zbabělec projevuje po celou dobu své politické dráhy. Například je velice znám případ, kdy se měl stát ministrem vnitra ve vládě Václava Klause, kdy prohlásil, že se na té funkci buď udělá anebo oddělá. Nečas nabídku nakonec odmítl a Jiří Gruša to tehdy komentoval slovy, že se před ní podělal. Řekla bych, že tohle je postoj premiéra Nečase k opravdu zásadním otázkám politiky,“ komentovala expresivně předsedkyně Suverenity.

„Toto lavírování, bezpáteřnost a zbabělost stát tváří v tvář občanům, ale také evropským lídrům a říkat jim názory a postoje své země a své strany, to symbolizuje dnešní ODS,“ pokračuje pro ParlamentníListy.cz ve zdrcující kritice.

Chemik Kalousek neumí počítat

„Včera jsem v rozhlase poslouchala pana ministra Kalouska, kde vysloveně napadl ty, kteří protestují před vládou, aby posílala peníze na evropské dluhy. Označil to za křupanství a fujtajbl. Já bych k tomu chtěla říct, ať Kalousek přestane ohlupovat občany jeho prostým účetním součtem, který je navíc součtem chemika, který neumí počítat, že jsme dostali z EU 176 miliard korun. To je možná účetně pravda, ale pan Kalousek zapomíná dodat, co všechno jsme unii dali,“ uvádí ParlamentnímListům.cz bývalá poslankyně Evropského parlamentu.

„Ať vyčíslí rozpadlou zemědělskou politiku, ať vyčíslí zavřené cukrovary, ať vyčíslí vyměněné žárovky, ať vyčíslí pseudohumanistickou politiku vůči nepřizpůsobivým občanům a imigrantům, ať vyčíslí veškeré podmínky fotovoltaiky a všeho dalšího, co zatěžuje naše občany a průmyslové firmy v České republice. Potom ať říká, jestli jsme od EU něco dostali!“ rozpálila se prezidentu Klausovi blízká Bobošíková.

Cílem TOP 09 je zadlužit naši zemi a její občany

„Já si myslím, že my máme v Evropské unii na hodně dlouho předplaceno a to ani nemluvím o investičních pobídkách, daňových prázdninách a dalších věcech. Takže ať pan ministr Kalousek přestane svými chemickými počty oblbovat a urážet občany,“ připomněla posměšně ministru financí jeho původní obor.

Kalousek je podle ní ve svých postojích dlouhodobě konzistentní a politikou TOP 09 je evidentně vystupovat proti zájmům naší republiky a co nejvíce ji zadlužit, aby tady pak mohl rozhodovat někdo jiný a nikoliv občané České republiky.

„Jestli mohou tyto postoje Kalouska v příštích volbách ukončit jeho politickou kariéru, to nevím, nejsem politolog. Ale pravdou je, že čím víc se pohybuji mezi občany, tak tím méně znám lidi, kteří se hlásí k tomu, že by TOP 09 vůbec kdy volili,“ doplnila na adresu druhé největší vládní strany Jana Bobošíková.

Ing. Jana Bobošíková

  • Předsedkyně strany Suverenita
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…