Hradní kandidát ODS osočil Klause a Zemana: Povím vám, co chystají

13.11.2012 8:56

Přemysl Sobotka, prezidentský kandidát ODS, přišel s pozoruhodnou spekulací o dalších záměrech sehraného dua z dob opoziční smlouvy. Miloš Zeman a Václav Klaus podle něj plánují dohodu, podle které by se první stal prezidentem a druhý úřednickým premiérem. To je podle něj velmi nebezpečné.

Hradní kandidát ODS osočil Klause a Zemana: Povím vám, co chystají
Foto: Hans Štembera
Popisek: Přemysl Sobotka ukazuje na fotografii svého otce

Svou kampaň staví v národním duchu, na billboardy si píše hesla o naší zemi a naší kultuře. Proto redaktory MF DNES dost překvapilo, jak často v rozhovoru hází anglicismy typu sorry, džob, nebo oukej. A mimoto se při zahájení své kampaně „blýsknul“ slibem, že zahájí debatu o přechylování cizích ženských jmen.

V rozhovoru nejprve odmítl, že by pro něj bylo v prezidentské volbě handicapem jeho členství v ODS. „Nestydím se za to, že jsem členem ODS. Za všemi kandidáty, až na výjimky, je politická strana,“ myslí si Sobotka. Někteří se falešně vydávají za nezávislé, ačkoliv je za nimi hned několik stran, často i předlistopadových.

Nemrzí jej prý ani to, že prezident Václav Klaus, zakladatel ODS, nyní v prezidentské volbě podpořil Miloše Zemana. Podle Sobotky je to Klausova osobní volba, která může souviset se záměrem uzavřít s Milošem Zemanem nějakou dohodu na úrovni opoziční smlouvy. „Možná, že dnes vzniká opoziční smlouva číslo dvě, tedy opět dohoda těchto dvou pánů,“ myslí si.  

Spekuluje, že až bude Miloš Zeman zvolen prezidentem a padne vláda, musel by někoho jmenovat premiérem. „A oni k sobě mají blíž,“ říká místopředseda Senátu.

Napříč celou Evropou podle něj probíhá nedůvěra v politické strany. U nás někteří politici přidali do tohoto střetu hulvátství a tím je to umocněné. „A protože občan zjednodušuje, tak si nás politiky všechny hodil do jednoho pytle. Ale já nechci být v jednom pytli s panem Rathem,“ protestuje prezidentský kandidát.

To prý vede lidi zpět do náruče komunistů, což představuje pro tuto zemi největší nebezpečí. Komunisté se totiž podle něj nezměnili. „Naopak jim roste hřebínek po krajských volbách, znovu mluví o znárodňování a o komunálních podnicích. A to pominu, že nás pravičáky chtějí věšet,“ dodává Sobotka.  Jako prezident by prý raději abdikoval, než by musel jmenovat vládu za účasti této strany.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Totální krach všeho a veliké lži. Profesor dostává strach z budoucnosti

16:37 Totální krach všeho a veliké lži. Profesor dostává strach z budoucnosti

ROZHOVOR V poslední době zaznamenáváme výroky některých renomovaných odborníků, kteří varují před ne…