"Socani" se prý nakrucují před KSČM jako chudá nevěsta

04.12.2012 10:53

Sociální demokracie se podle komentátora MF DNES Karla Steigerwalda nakrucuje před KSČM jako chudá nevěsta. Zvou je do krajských rad, i když nemusí, plánují si společnou budoucnost i na celorepublikové úrovni a vůbec odhodili všechny zábrany, včetně těch, které si sami odsouhlasili kdysi v Bohumíně.

"Socani" se prý nakrucují před KSČM jako chudá nevěsta
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ve volebním štábu KSČM bylo veselo

Předseda ČSSD komunistům slibuje, že pokud bude na Hradě Jiří Dienstbier, tak bude hájit i zájmy KSČM. Uzavírají spolu krajské koalice, kde to jenom jde, a sondují, zda by se dalo dohodnout i na celorepublikové úrovni.

„Říkají, že to dělat mohou, protože KSČM je normální demokratická strana se zastoupením v parlamentu. Odvážnější z nich říkají, že obě strany mají blízký program. Vědí však, že o programy nejde, jde o moc,“ píše Stegerwald.

Sociálním demokratům se prý nelze příliš divit, protože ostatní pokusy o spolupráci s jinými stranami dopadly katastrofálně. Opoziční smlouvu jim všichni omlátili o hlavu a druhým partnerem byl jakýsi slepenec pod názvem Čtyřkoalice, který se neustále rozpadal a přeskupoval, až takřka nebyl schopen účastnit se na vládě.

Jenže komunisté jsou podle Steigerwalda vždy připraveni využít příležitosti, urvat nabízenou moc a ještě ji rozšířit. A sociální demokraté by prý neměli zapomínat, že oni budou první, kdo to odnese.  

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…