Advokátka Marvanová se dovolává Bradáčové ve věci opencard

25.10.2012 12:21

Uskupení „Veřejnost proti korupci" se rozhodlo podat nové trestní oznámení v kauze opencard a stížnost k rukám vrchní státní zástupkyně Lenky Bradáčové. Co všechno se sdružení nelíbí, popsala v rozhovoru pro server Lidovky.cz advokátka Hana Marvanová. Ta tvrdí, že kriminalisté v kauze postupují nesmyslně a napadají toho, kdo celý případ oznámil. Vinu na tom prý nese nedostatečný dozor někdejšího vrchního státního zástupce v Praze Vlastimila Rampuly.

Advokátka Marvanová se dovolává Bradáčové ve věci opencard
Foto: Archiv HM
Popisek: Advokátka Hana Marvanová

Kriminalisté pomalu rozplétají kauzu opencard. Podle advokátky Hany Marvanové, která zastupuje uskupení „Veřejnost proti korupci", však postupují špatně, protože se nezaměřují na podstatu této kauzy, ale pouze na jejího oznamovatele, naproti tomu zcela opomíjí představitele známé firmy Haguess. Marvanová je s aktuálním vývojem v kauze natolik nespokojená, že se rozhodla obrátit na současnou vrchní pražskou státní zástupkyni Lenku Bradáčovou. Informuje o tom server Lidovky.cz.

Rozdělení kauzy na části je nesmyslné

„Nejvíc nám vadí, že je obžalován pan Chytil, bývalý vedoucí projektu. Když zjistil, co se kolem opencard děje, obrátil se na policii a opoziční představitele. Z našeho pohledu je to klasické stíhání whistleblowera. Když se v komisi rozhodovalo, nebyl v ní, nevěděl, o co jde," zlobí se Marvanová. Uskupení Veřejnost proti korupci to dokonce vedlo k podání nového trestního oznámení v kauze opencard.

Následně poukazuje na to, jak odlišně postupují kriminalisté v kauze někdejšího hejtmana za ČSSD Davida Ratha a v kauze opencard. Zatímco případ Davida Ratha je šetřen komplexně a policie v něm jde po podstatě věci, tak kauzu opencard šetří nesmyslně po částech, což vede k obžalobě nesprávných osob. Čím to je? Marvanová z takto chybného nastavení vyšetřovacího postupu viní někdejšího vrchního státního zástupce v Prze Vlastimila Rampulu.

„Velkou odpovědnost nese městské zastupitelství v Praze. Je to jedna z kauz, kde pod vedením pana doktora Rampuly selhával dozor. Proto jsme to podali na Vrchní zastupitelství k rukám paní doktorky Bradáčové," uzavírá Marvanová. Bradáčová se k podané stížnosti zatím nevyjádřila.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…