Astrolog Messany vyvrátil "konec světa". Přesto prý přijde zásadní změna

19.12.2012 21:40

REVUE Nečekají nás sice dobré časy, ale přesto bychom neměli propadat skepsi a hledat spíš za všech okolností humor. A 21. prosince obzvlášť. Konec světa se konat nebude, ale změny jsou prý již započaty. O tom a dalších záležitostech souvisejících s pátečním datem, které se kvapem blíží a mnohými je považované za osudové, si ParlamentníListy.cz povídaly s astrologem Petrem Messanym.

Astrolog Messany vyvrátil "konec světa". Přesto prý přijde zásadní změna
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Messany

Ještě než se Petr Messany detailně rozpovídal o 21. 12. a změnách, které jsou mu přičítány, zdůraznil, že on jako astrolog pokládá za svoji povinnost zdůraznit, že astrologie nejsou „nějaké pouhé čáry máry“. „Víte, je to filozofie přírody a magie života. My, lidé, máme intelekt a jsme sice někde výš, ale jsme součástí přírody také. Neměli bychom na to zapomínat,“ předeslal astrolog.

Poté se již soustředil na samotné datum 21. 12. 2012. „Nebude to fyzický zánik, a pokud to někdo tvrdí, tvrdí hloupost – nesouhlasí to s ničím, co se dá vysledovat. Konec světa v nějaké katastrofální podobě je jen představa lidí, kteří se domnívají, že třeba tak, jak končí zima, v určitý den, a provází ten její konec určité průvodní jevy, také teď je jasně stanovené datum konce a případného počátku něčeho nového. Tak to ale nebude, navíc ty změny, jež povedou ke zvratu, už jsou nastartovány a potrvají zhruba 23 let – tedy ještě asi tak 11 let. Je nutné však přiznat, že v tomto období čekají lidstvo nejen v Česku, ale na celém světě, krušné časy. I tomu se však dá čelit – a přimlouvám se za to, aby to bylo s humorem, byť to nebude jednoduché,“ uvedl Petr Messany pro ParlamentníListy.cz.

Konec způsobu myšlení

Podle astrologa Messanyho znamená současné období bez pochyby však jeden konec – ten by se měl týkat způsobu myšlení i způsobu současného života.

„Lidé si bohužel vše přizpůsobují jen pro své vlastní blaho. A když se dostanou někam výš, vysávají stát a zasazují se o rozrůstání divokého kapitalismu. Ti, co jsou bohatí, nebo někde, kde mohou něco ovlivňovat či někoho ovládat, myslí jen na sebe a bude to, bohužel, ještě pokračovat i v dalších letech,“ řekl Messany.

Konec světa je hlavně byznys

Podle astrologa je třeba připomenout však v těchto souvislostech i to, že konec světa se stal pro řadu podnikatelů i firem velmi dobrým a výnosným byznysem. Připomněl při té příležitosti i velmi smutné a tragické události, jež se udály v posledních dnech právě kvůli údajnému blížícímu se konci světa v USA i v Číně. „Může to vyvolat šílenství a jak vidíme, v některých případech se to již naplnilo. Bohužel, ten psychosmog a psychonákaza se šíří napříč celou planetou. S těmi bájemi, které se kolem toho objevují, se však nedá pracovat,“ varuje Messany.

Postavení planet, jež vyvolá apokalypsu?

Teorie o tom, že zkázu na Zemi přinese mimořádné postavení planet, jež se po mnoha tisících letech seřadí do jedné přímky, astrolog také odmítá. „To postavení nebude fyzikálně nijak působit, žádné mimořádné jevy to nevyvolá. Je třeba si totiž i uvědomit, že postavení do jedné přímky ve skutečnosti vůbec nebude. Z našeho do jisté míry jen úzkého pohledu to tak může vypadat, ale ve skutečnosti ty planety budou různě vzdálené, o čisté přímce se tak vůbec hovořit nedá. V každém případě to zřejmě bude pozorovatelné, což bude znamenat sledování hezkého úkazu, který bychom si měli vychutnat – budeme-li mít tu možnost – bez jakýchkoli pocitů hrůzy,“ konstatoval Messany.

Konec mayského kalendáře? Jo, to jednou někomu udělá vrásky

Z pohledu astrologa by lidé neměli propadat jakýmkoli hrozivým úvahám o tom, že konec kalendáře Mayů naznačil i konec lidstva či světa.

„Víte, ten kalendář se vytvářel na období skoro 26 tisíc let, a to je velmi dlouhá doba. Proto si myslím, že by se lidé měli na to datum, kdy končí, dívat s nadhledem. Připomenu vtip, co koluje na toto téma – kdy se nějaký kameník tehdejší pradávné doby kaje před veleknězem. Důvod je, že prý nenašel větší kámen, a tak musel vytesaný kalendář ukončit datem v roce 2012. Velekněz mu prý na to odvětil, ať si s tím nedělá hlavu, že to sice jednou v potomcích probudí různé obavy, ale že to nebude na škodu. Tak bych se na to díval. A pokud stále někdo přece jen ještě není přesvědčen, pak připomenu další kalendáře. Tím si snad lidé mohou udělat představu o tom, jak je těžké aplikovat jakékoli datum ze starých kalendářů. Například, když se rozhodnutím papeže Řehoře před několika sty lety rozhodlo o přechodu z juliánského na gregoriánský kalendář (u nás to bylo za vlády Rudolfa II) – rozcházely se tyto kalendáře o deset dnů. Například Rusko si s tím starosti nedělalo, a tak jsme v minulém režimu mnohokrát vedli úvahy nad tím, proč oslavy Velké říjnové revoluce vlastně byly u nás až v listopadu,“ pokračoval dál astrolog Messany.

Katastrofa – kdo má peníze, má moc. A to bude posilovat

Jak už Messany připomněl, lidstvo prochází zvratem – a ten má trvat zhruba 23 let. „V tomto období dochází k posunu lidského myšlení a jednání. Bohužel u řady lidí se myšlení a veškerá motivace obrací jen a jen k penězům – a to bude i dál pokračovat. Znamená to, že ke konci Platonského roku, který skutečně po těch 26 tisících letech končí, ovlivní vývoj kulturně-společenské reakce vycházející z toho, že kdo má peníze, má moc a také prostředky i zbraně, které může použít proti chudým, kteří budou nuceni poslouchat. A zde musím konstatovat, že to bude ještě horší. Jako příklad lze uvést pohled k té naší nikoli vládní, ale spíše vládnoucí smečky. Když přijde jeden nový na nějakou tu pozici, stane se nejen on pijavicí, ale přivede s sebou ještě několik dalších ze svých blízkých – minimálně deset. A ti všichni čerpají z toho, co vyprodukují jiní, většinou právě ti podstatně chudší,“ uvedl dále astrolog pro ParlamentníListy.cz.

Z jeho slov tedy vyplývá, že ačkoli v pátek 21.12. není nutné se obávat globální katastrofy, období, jež máme před sebou, bude těžké. „Z každé záporné situace se však dá vykřesat něco dobrého, pozitivního. Záleží na tom, co si člověk vybere a čemu podlehne. Kdybych byl lékárníkem, mohl bych říct, že nejen Češi se zachrání pouze smíchem,“ říká Messany.

A jaký recept astrolog doporučuje čtenářům ParlamentníchListů.cz na 21. 12.? „Humor. Ten budeme potřebovat i v dalších letech. V tomto dnu doporučuji, aby si ho každý udělal veselým a příjemným dle svých možností, ať si třeba i zamedituje, také, pokud má rodinu, ať si uvědomí tu spjatost s ní a věnuje členům té rodiny svůj čas a pozornost. Doporučuji hledat pozitivní věci,“ uzavřel Messany s tím, že by rád čtenářům PL poděkoval za veškeré ohlasy na jeho předpovědi - a to jak za ty dobré, tak i ty negativní.    

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…