Bublan: Kubice nevydrží. Je nevzdělaný. Rath: Taxikář s StB manýry

27.04.2011 18:36

Nový ministr vnitra Jan Kubice je trnem v oku pro ČSSD. Sociální demokraté mu nemohou odpustit volby v roce 2006, které podle nich ovlivnil takzavnou Kubiceho zprávou, která se později ukázala jako nepodložená. ČSSD navíc Kubicemu vyčítá, že nemá dostatečnou kvalifikaci.

Bublan: Kubice nevydrží. Je nevzdělaný. Rath: Taxikář s StB manýry

Opoziční poslanci si myslí, že bývalý detektiv ÚOOZ na novém místě příliš dlouho nevydrží. Bez servítek to říká exministr vnitra František Bublan, který o Kubicem mluví jako o nevzdělaném a neschopném.

Sociální demokraté považují jmenování Kubiceho za nejhorší možnou volbu. Mimořádně alergický je na něj Jiří Paroubek. Není divu, v Kubiceho zprávě se objevilo, že Paroubek měl zneužívat nezletilou dívku.

Kubiceho zpráva k pročtení a ke stažení (formát PDF)

Aktuálně:
Kubice v čistce pokračuje. Zbavil se dalšího náměstka

„Kubice je pro mě naprosto nedůvěryhodný člověk a jeho kroky budu velmi pozorně monitorovat," řekl ParlamentímListům.cz Paroubek. „Chystám se na něj v Parlamentu zaměřit, ale samozřejmě se neomezím jen na sněmovnu," slíbil poslanec ČSSD.

Psali jsme:
Dusno na vnitru. Ani Langer nechce mluvit

Má k dispozici celou policii

I další poslanci ČSSD nedají ministru vnitra pokoj. „Ale on po nás půjde také, o tom jsem přesvědčen. To víte, když je někdo ministrem vnitra, tak může jít lidem po krku celkem úspěšně. Vždyť na to má k dispozici celý aparát, celou policii a taky svou soukromou bezpečnostní agenturu. Navíc má dobré zkušenosti s používáním estébáckých metod. Zdá se, že řízení taxiku je u nás dostatečnou kvalifikací na vedení ministerstva vnitra. Ale já se ho nebojím," řekl ParlamentnímListům.cz středočeský hejtman David Rath.

Bude se pořád vymlouvat

Bývalý ministr vnitra František Bublan si na rodzíl od kolegy Ratha nemyslí, že by Kubice mohl být nebezpečný a navíc je přesvědčen, že si sám pod sebou podřízne větev. „Kubice se znemožní sám. Je nevzdělaný a neschopný. Navíc bude neustále říkat, že by něco udělal, kdyby mu všichni neházeli klacky pod nohy," tvrdí pro ParlamentníListy.cz František Bublan.

Zaregistruj se a vyhraj. Více info


„Tzv. Kubiceho kauza jasně ukázala nejen politické preference tohoto muže, ale především naprostou neprofesionalitu. Připomínám, že celá jeho zpráva, jejíž únik do médií ovlivnil volby v roce 2006, se postupně ukazovala jako nepravdivá a účelová. Výsledky ÚOOZ pod jeho vedením nebyly nijak zázračné a naopak vzbuzovaly velké pochybnosti o profesionalitě a schopnostech vedení útvaru. Případ Budišov a následné neoprávněné věznění Věry Jourové je jen jedním z neopominutelných přehmatů. Člověk zodpovědný za takové chyby nemá morální právo být členem vlády," říká pro ParlamentníListy.cz stínový ministr vnitra Jeroným Tejc.

Podrobněji:
Rath na Kubiceho: Nevinnou ženskou jste nechali hnít ve vazbě

Bývalý ministr vnitra Stanislav Gross Kubiceho předem neodsuzuje. „V době, kdy jsem byl ministrem vnitra a pan Kubice vedl ÚOOZ, v té době dělal svou policejní práci a do politiky nijak nevstupoval. Neměl jsem k němu žádné výhrady. To, že nemá vysokou školu je pokud vím způsobeno konflikty, které měl s komunistickým režimem," mírní kritiku Gross.

SLEDUJEME téma Jan Kubice

Paroubek udeřil: Půjdu po Vás, Kubice
Kubiceho zpráva pro zaměstnance. Snad se tu zdržím co nejdéle
Nebudu vyhazovat, sliboval Kubice. Šup, dva náměstci pryč

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…