Další rána pro primátora Svobodu. Jeho spojence prý odvolají z funkce starosty Prahy 4

05.12.2012 12:41

VÍME PRVNÍ Podle informací ParlamentníchListů.cz by měl být s největší pravděpodobností ve čtvrtek na Zastupitelstvu Prahy 4 odvolán z funkce starosty Pavel Horálek. Zřejmě ho nahradí Pavel Caldr.

Další rána pro primátora Svobodu. Jeho spojence prý odvolají z funkce starosty Prahy 4
Foto: facebook
Popisek: Kontroverzní exstarosta Prahy 4 za ODS Pavel Horálek

Zastupitelský klub ODS navrhne podle informací redakce na čtvrtečním zasedání zastupitelstva, které se koná v historické budově radnice v Nuslích od deseti hodin dopoledne, odvolání dosavadního starosty Pavla Horálka.

Jeho odvolání mají kromě zastupitelů ODS podpořit i koaliční zastupitelé ČSSD. A nelze očekávat, že by ho podpořila opozice. ODS má v 45členném zastupitelstvu 16 mandátů, ČSSD 10, TOP 09 14, zelení 4 a KSČM 1.

Horálek ztrácí důvěru ODS i zastupitelů

„Pavel Horálek dlouhodobě nekomunikuje. Jak s členskou základnou ODS, tak se zastupiteli strany, ale i se zastupiteli obecně. Ztratil důvěru většiny zastupitelů, a proto bude pravděpodobně odvolán. Největší důvěře zastupitelů se nyní těší Pavel Caldr a je velmi pravděpodobné, že bude příštím starostou Prahy 4. Nemohu samozřejmě hovořit za zastupitele, ty budou hlasovat dle své svobodné vůle, ale taková situace a nálada nyní panuje,“ řekl ParlamentnímListům.cz dobře informovaný zdroj.

Odvolání Horálka má logiku i z hlediska vnitrostranického vývoje v ODS na Praze 4. Pozbyl totiž důvěru členské základy, a tak byl 10. října odvolán z funkce předsedy oblastního sdružení Prahy 4, kde ho nahradil právě Pavel Caldr. Ten v současnosti zastává funkci uvolněného radního.

Pavel Horálek byl zvolen starostou Prahy 4 v roce 2006, v roce 2010 svou pozici obhájil. Pádem Horálka by došlo i k oslabení primátora Bohuslava Svobody, jehož je spojencem.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…