Dienstbier se prý v Senátu pohádal se Škromachem. Ale zvýšení svých příjmů stejně nezabránil

29.12.2012 8:11

Senát v týdnu pustil dál sněmovní verzi zákonné novely, zvyšující platy soudcům. Schválen tak by i přílepek, který ruší odvody na zdravotní a sociální pojištění z poslaneckých náhrad, které o několik tisícovek zvýší platy zákonodárců. Kontroverzní návrh rozhádal zejména opoziční ČSSD. Na jejím klubu prý létaly velmi ostré výrazy.

Dienstbier se prý v Senátu pohádal se Škromachem. Ale zvýšení svých příjmů stejně nezabránil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jednání Senátu

Ústavně právní výbor Senátu předložil plénu stanovisko, podle kterého měla být novela vrácena poslancům k dopracování. Bylo doporučováno násobit při výpočtu soudcovských platů průměrnou mzdu vyšším koeficientem, který údajně přikazuje stanovisko Ústavního soudu. Především však senátní výbor kritizoval „přílepek“ podle kterého si vylepšili svou finanční situaci sami zákonodárci.

Místopředseda ČSSD a její prezidentský kandidát Jiří Dienstbier označil tento přílepek za „nemravnost“. Ještě před hlasováním Senátu se prý na schůzce senátorského klubu ČSSD velmi ostře pohádal se Zdeňkem Škromachem, místopředsedou Senátu. V debatě prý měla padat i velmi ostrá slova. „Samozřejmě jsme diskutovali,“ připustil Dienstbier tajuplně.

Následně senátoři ČSSD umožnili, aby Senát novelu pustil dál bez projednání a nemusel tak hlasovat jednoznačně „pro návrh“. To popudilo senátora ODS Jaroslava Kuberu. „Všichni, kdo krákorají do médií populistické kecy, tak lžou. Kdyby opravdu museli hlasovat, tak by to bylo jinak, ale tady se nabízelo elegantní řešení prostě to nechat být,“ řekl Kubera deníku Právo.      

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

 


 

reklama

autor: jav

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…