Doktor Macek o malé holčičce, která se rozplakala kvůli Zemanovi

05.02.2013 10:46

Šílenství proti volbě Miloše Zemana se podle Miroslava Macka dostalo do roviny dokonalého kýče, ve kterém jsou nasazováni dokonce už i nevinní školáci. To však neznamená, že by jakkoliv hájil nově zvoleného prezidenta, jehož první zahraničněpolitickou iniciativou je slavnostní vyvěšení jakéhosi praporu za účasti jistého starého komunisty.

Doktor Macek o malé holčičce, která se rozplakala kvůli Zemanovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Doktora Macka velmi zaujal dopis, který do Lidovek poslala paní Olga Krupauerová. Podle Macka se ani ve vypjaté prezidentské kampani posledních týdnů neobjevila dokonalejší ukázka kýče. V dopise čtenářka dramaticky popisuje, co se stalo, když její sedmiletá dcera zjistila výsledky prezidentských voleb.

„Má sedmiletá dcera se v sobotu večer po zjištění, že naším novým prezidentem bude Miloš Zeman, usedavě rozplakala: „Mami, jak může být lhář naším prezidentem,“ ptalo se prý zoufalé děcko. Maminka ji proto vysvětlovala, že Miloš Zeman vyhrál v demokratických volbách a že je tedy třeba  se s ním na pět let smířit. A jak zareagovala dcera? „Vrhla se k oknům a začala zatahovat všechny závěsy s výkřikem: „Už nikdy nechci vidět ten Zemanův svět!“, cituje z otištěného dopisu Macek a označuje ho za kýč.

Poté to však od někdejšího místopředsedy vlády a ODS schytává i novopečená hlava státu. Nejprve jej posměšně označil za „Miloše Zlatoústého“, a pak jej vypeskoval za snahu slavnostně na Pražském hradě vyvěsit vlajku Evropské unie, k čemuž si hodlá pozvat i předsedu Evropské komise José Barossa.

„A tak nám starý komunista Baroso společně s novým prezidentem Zemanem vztyčí na Hradě vlajku Evropské unie,“ glosuje bývalý místopředseda ODS. Přitom kdyby si prý oba levičáčtí hlavouni přečetli Lisabonskou smlouvu, dočetli by se v článku 52, že žádnou takovou vlajku vůbec neuznáváme.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…