Doktor Macek si střílí z mrtvého soudce

11.07.2012 10:53

Podezřelé okolnosti úmrtí ostravského soudce Miloslava Studničky, který byl nalezen v pondělí ve svém domku ve Frenštátě pod Radhoštěm, vyvolávají mnohé spekulace o jeho smrti. Vlna diskusí se zvedla také v souvislosti se způsobem života soudce. Pozadu nezůstal ani neúnavný glosátor Miroslav Macek.

Doktor Macek si střílí z mrtvého soudce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

"A tak si říkám, zda bych se někdy chtěl dostat do rukou soudce, který má kolem domu nebývalý nepořádek, žije s téměř dvacítkou psů, které tyranizuje a sousedy nezdraví…" píše Macek ve středeční glose na svém webu viditelny-macek.cz.

Byl to podivín, ale i hodný člověk

Podle některých zdrojů ze Studničkova okolí byl soudce tak trochu podivín. "Žil ve svém domku jen se psy. Na ty jsme si i několikrát stěžovali, byli celkem hlasití," řekl MF Dnes jeden ze sousedů. Jedna z jeho kolegyň ale tvrzení takového druhu odmítá. "Nebyl to žádný podivín. Žil sám, ale byl to nesmírně slušný, skromný a hodný člověk," řekla soudkyně Krajského soudu v Ostravě, která si nepřeje být jmenována.

Za úmrtí může zřejmě nešťastná náhoda

Nejnovější informace z vyšetřování uvádějí, že s největší pravděpodobností nebyl soudce zavražděn. Smrt zapříčinila spíše nešťastná náhoda. "Podle výsledků pitvy utrpěl poranění krční žíly s následnou embolií, která byla příčinou smrti," řekl deníku ostravský vyšetřovatel Dalimil Sypták. "Pitva prakticky vyloučila útok, řezná rána byla totiž mělká a řez nebyl vytvořen velkou silou. Vše naznačuje, že šlo o nešťastnou náhodu," upřesnil Sypták.

Policie ale prozatím pracuje se všemi třemi variantami: sebepoškozením, nešťastnou náhodou i útokem jiné osoby.

Soudním lékařům ztěžovalo práci to, že soudce ve svém domě žil společně se smečkou psů. Ti se totiž do svého již mrtvého pána několikrát zakousli. Pokud se majitel psů třeba v křeči trochu pohnul, vůdce psí smečky na něj mohl ve stresu zaútočit. "Někteří psi možná pana soudce bránili, ale pak se mohli i oni přidat. Jeden pes to začne, ostatní se přidají," vysvětlil zkušený kynolog Vlastimil Samek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…