Hájek: Média oslavují gaye a jiné devianty. Křižujme se na veřejnosti

04.01.2012 9:44

Vicekancléř prezidenta republiky Petr Hájek přednesl přednášku na téma „Křesťané v obklíčení médií“ pro konzervativně-vlastenecké občanské sdružení Lipový kříž. Hájek v žádném případě nezaostal za svou pověstí provokativního a politicky nekorektního myslitele.

Hájek: Média oslavují gaye a jiné devianty. Křižujme se na veřejnosti
Foto: hrad.cz
Popisek: Bývalý vicekancléř Václava Klause Petr Hájek ve své pracovně.

Na úvod řekl svou tezi, že mediokracie, tedy vláda médií, vytěsnila to, čemu se říkala demokracie. Jako příklad uvedl přímou volbu prezidenta. Tu podle něho politici nechtěli, ale média ji prosadila, aby si tak zvýšila svou moc, neboť během přímé volby prezidenta mohou silně ovlivňovat smýšlení voličů. Z rukou zákonodárců se volba přesouvá do rukou médii manipulovaného a ovládaného „lidu“.

Média určí, kdo bude příští prezident

„Půjde pak o to, jak se dohodnou lidi jako Bakala. Vybarterují nějakou osobu a tu pak prosadí,“ řekl.  Média podle Hájka trivializují realitu a hrají na iracionální emoce a instinkty člověka. Útočí na první signální soustavu. Text nahrazuje čím dál více obraz a zvuk.

Média manipulují se skutečností. Vytvoří téma a to se pak díky jejich působení postupně stává realitou. Málokdo chce žít mimo médii nastolený diskurs, protože pak je de facto vyobcován ze společnosti a ostatní ho mohou považovat i za blázna.

Mediální marxismus a ateismus

Podle Hájka média prosazují programový ateismus a darwinismus. Marxismus podle něho prožívá svou renesanci, i když se média tváří, že jim je marxismus cizí. Implicitně nabízejí ale všechny jeho recepty. Je podle něho legrační, když se média jako MF Dnes či Lidové noviny vydávají za pravicová. „Snaha vypadat pravicově vede k daleko větší bolševizaci než v levicových listech,“ řekl Hájek. Za nejvíce solidní označil Právo. Hospodářské noviny jsou podle něho základnou České televize. Všechna mainstreamová média jsou podle něho marxistická, jen se liší v jeho typu.

Komunismus jako takový podle něho nikdy neexistoval. Šlo jen o ateistický státní kapitalismus. Ruku v ruce s ateismem probíhá v médiích útok na náboženství, který není frontální a explicitní jako v době komunismu, ale spíše implicitní. Média podporují i relativismus a ekumenismus, které stírají rozdíl mezi pravým a falešnými náboženstvími. K tomu pomáhají i církevní modernisté, kteří rozřeďují a relativizují církevní nauku.

Katolík nezbaští, co mu servírují média

Upozornil na to, že médii stvořeným nepřítelem se stal islám. A jelikož se jedná o náboženství, prostřednictvím útoku na něj se útočí i na křesťanství. Též hájil pojem fundamentalismus, který média zaměňují za pojem fanatismus. Fundamentalismus je podle něho ale pouze zachovávání základů, fundamentů, náboženství.

Katolické náboženství je pro média velký nepřítel, neboť katolíci uznávají hodnoty a vzorce, které médii manipulovaný svět přesahují. Jedná se již o více než dva tisíce let neměnné hodnoty. „Věřící člověk má převahu nad virtuální realitou, neboť může obsáhnout mnohem širší svět, než pro něho vymýšlí televize a rádia,“ řekl Hájek. I když podle něho v katolické církvi především po II. vatikánském koncilu narostl vliv zednářů, který se projevuje realitivisty a modernisty v církvi.

Homosexuálové a jiní devianté

Hájek vyjádřil naději, že tlak médií vyvolává protitlak a lidé si postupně uvědomují, že věci jsou reálně jiné, než jak se o nich píše. Křesťané by se podle něho neměli bát projevovat svou víru a své hodnoty na veřejnosti a ve veřejné debatě. „Nesmíme se bát se pokřižovat na veřejnosti či v restauraci před jídlem. Až bulvární média jako Blesk či MF Dnes nebudou mít zájem vyfotit si křižující se celebritu, potom jsme vyhráli,“ dodal Hájek.

V debatě s posluchači pak Hájek řekl, že média záměrně podporují homosexuály a jiné devianty, aby cíleně rozkládaly základy našich civilizačních hodnot. Jejich úplně finálním cílem je nakonec sloužit tomu, kdo poprvé vyřkl „non serviam“. "Média lžou a lžou a lžou. Ďábel lže a lže a lže," dodal. 

Nejvíce zkorumpovaný je Brusel

Jako jeden z příkladů mediální manipulace uvedl i takzvaný boj proti korupci. „Nejvíce korupce na evropském kontinentu je v Bruselu, ale kdo o tom píše? A píše se stále o korupci v naší zemi,“ řekl. Podle něho míra korupce je dána velikostí, rozsahem státu a jeho pravomocí a přerozdělování.

V debatě se vyjádřil i k dalším věcem. „Kýč dalajlámismu je tu dvacet let. Najednou se k němu přidali náhle se probudivší bojovníci proti komunismu v Číně. Petr Hájek se nepřímo opřel i do českých biskupů, že při eucharistii používají slov „za všechny“, nikoli „za mnohé“, čímž neplní instrukce papeže Benedikta XVI., který ustanovil formulaci „za mnohé“. Maďarská biskupská konference v roce 2009 nařídila svým kněžím, aby používali slova „za mnohé“. Hájek vyzval věřící, aby po svých kněžích a biskupech požadovali správnou formulaci při mši.

Rovněž řekl, že se nechce podílet na současném, médii destruovaném politickém systému a raději již nebude chodit k volbám. Volby totiž podle něho stejně již nic zásadního nezmění. „Lhostejno, jak jdete volit, výsledek je vždy tentýž,“ povzdechl si Hájek. Sám ale přiznal, že je tento jeho postoj diskutabilní. Také řekl, že křesťanko-demokratické strany vyprázdnily jak pojem křesťanství, tak i pojem demokracie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…