Jandák sjel Gazdíka: Začínáte být prolhaný a blbý! A ve sněmovně bylo veselo

17.01.2013 15:04

Poslanci ve sněmovně i po obědě pokračovali v debatě nad důsledky novoroční Klausovy amnestie. Po prvním místopředsedovi kabinetu Karlu Schwarzenbergovi se pustil do kritiky premiéra za kontrasignaci amnestie i šéf poslanců TOP 09 Petr Gazdík. Jeho slova ale rozpumpovala socialistu Vítězslava Jandáka. Ten mírně řečeno Gazdíka sjel za to, že se stává hloupým. „Začínáte být prolhaný a blbý,“ řekl totiž Gazdíkovi za sněmovním pultíkem Jandák. A bylo veselo.

Jandák sjel Gazdíka: Začínáte být prolhaný a blbý! A ve sněmovně bylo veselo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vítězslav Jandák se ve sněmovně hlásí ke slovu

Poslanci dnes debatují na schůzi, na níž kabinet Petra Nečase již po páté čelí pokusu opozice vyslovit mu nedůvěru. Poslanci se dohadují kromě jiného o tom, co vedlo prezidenta Václava Klause k vyhlášení novoroční amnestie. Schůzi svolali sociální demokraté, neboť amnestii podepsal premiér, ale aniž by informoval dopředu kohokoliv z vlády.

Právě tento postup pak kritizoval první místopředseda Nečasova kabinetu Karel Schwarzenberg (TOP 09). Prý ani on nebyl o podpisu Petra Nečase informován a proto dnes na zbytek dne - po svém proslovu za sněmovním pultíkem - opustil sněmovnu a to proto, aby tak vyjádřil nesouhlas s celým postupem.

Gazdík: S kým amnestii konzultoval Klaus

Svou negaci nad amnestií dnes ale přednesl poslancům i šéf poslanckého klubu TOP 09 a Starostů Petr Gazdík.

„Kdo tu amnestii ve skutečnosti psal, kdo byl členem týmu a s kým ji pan prezident konzultoval? Chtěl snad zastavit proces u kauz a lidí, kterých se to týkalo?“ tázal se Gazdík.

"Poslanecký klub TOP 09 a Starostové jednoznačně odsoudil jak rozsah amnestie, tak i abolici a kontrasignaci premiéra považujeme za chybu, neboť s vládou tuto věc vůbec nekonzultoval,“ připomněl Gazdík.

Podle něj tato věc přispěje ke zvýšení nestability ve společnosti. Na druhou stranu ale Gazdík huboval i opozici, neboť nemá promyšlen další plán a byl by to právě Václav Klaus, který by není po pádu vlády jmenoval nástupce Petra Nečase. „Jestliže si toto opozice přeje, nechť hlasuje za nedůvěru kabinetu,“ hřímal dále Gazdík.

Po jeho projevu se ale přihlásil ke slovu socialista Vítězslav Jandák. „Já jsem si vás vážil, neboť když jste sem přišel, byl jste mladý a pomýlený. Ale teď začínáte být prolhaný a blbý, nedělejte to!“ pokáral Jandák Gazdíka. A v dolní parlamentní komoře bylo veselo.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Böhmová

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…