Jindřich Šídlo ošklivě o ministryni. Zmiňuje i Marka Ebena

10.09.2012 9:38

Nebývá zvykem odvolat z funkce politika po jednom nepodařeném rozhovoru. Nyní v případu ministryně kultury Aleny Hanákové je ale třeba udělat výjimku, když není schopna ani minutu obhajovat rozhodnutí jako vykopnutí šéfa Národního divadla. Navíc je přece jen lepší, aby svou pozici opustila dříve, než na svou neschopnost vést dojede jako kolegyně Parkanová.

Jindřich Šídlo ošklivě o ministryni. Zmiňuje i Marka Ebena
Foto: top09.cz
Popisek: Ministryně kultury Alena Hanáková

Možná nebudeme daleko od pravdy, když si budeme myslet, že ministryně kultury vlastně ani nezná důvody pro odvolání ředitele Národního divadla Ondřeje Černého. Podle analytika Hospodářskýn novin Jindřicha Šídla je hodno její páteční vystoupení „Nastartujme procesy“ v ČT vstupu do zlatého fondu českého politického žvástu.

Šídlo uvádí, že nebývá zvykem odvolat takhle vysoce postaveného politika po jednom nevydařeném televizním rozhovoru, ale teď je třeba udělat výjimku. „Ze všeho nejlepší by teď bylo nastartovat rozhodovací proces končící odchodem ministryně,“ komentuje autor.

Dobré to bude jak pro ni, tak pro její stranu STAN a TOP09. „Nesdílíme názor, že na ministerstvu musí sedět někdo jako Marek Eben,“ míní Šídlo a dodává, že bychom ale uvítali aspoň někoho, kdo kromě financování projevuje i celkový rozhled. Vždyť je přece zásadní, aby rozhodnutí jako vyhazov šéfa jedné z hlavních kulturních institucí země dokázala na minutu obhájit.

A uleví se nejspíš i Hanákové. „Zvlášť když si třeba vzpomene na svou kolegyni z poslaneckého klubu Vlastu Parkanovou, která také předstírala, že řídí nějaké ministerstvo,“ dodává v HN Šídlo.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…