Konec koalice, řekla Peake o svém odvolání

20.12.2012 15:59

Konec vládní koalice podle předsedkyně strany LIDEM Karolíny Peake znamená její bleskové odvolání z postu ministryně obrany.

Konec koalice, řekla Peake o svém odvolání
Foto: LIDEM
Popisek: Předsedkyně strany LIDEM – liberální demokraté Karolína Peake

„Znamená to fakticky konec koalice,“ uvedla o svém odvolání pro Českou televizi ministryně obrany Karolína Peake.

 

Jednání premiéra Petra Nečase považuje za dohodu za jejími zády a nehoráznost. Dokonce použila přirovnání k „mnichovské dohodě o nás bez nás“.

Podle jejích slov jí totiž vadí i fakt, že o odvolání nevěděla předem. Premiér ji o tom prý měl informovat, „pokud si někteří pánové mysleli, že někteří jiní pánové budou dohlížet na tu holku, která šla na obranu“.

Prezident Václav Klaus dnes na návrh premiéra Nečase (ODS) odvolal ministryni obrany Karolínu Peake (LIDEM). Informoval o tom Hrad. Důvod odvolání premiér, ani prezident nesdělili. Peake, která v čele resortu teprve před několika dny nahradila Alexandra Vondru (ODS), by měla zůstat vicepremiérkou. Nečas v posledních dnech Peake kritizoval za personální změny na úřadu. Dnes s ní měl o situaci na ministerstvu jednat.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…