Kostky jsou vrženy: Takhle prý budou hlasovat voliči odpadlých kandidátů

14.01.2013 11:31

V druhém kole historicky první přímé volby prezidenta se utkají dva kandidáti - Miloš Zeman (SPOZ) a Karel Schwarzenberg (TOP 09). Podle průzkumu pro deník Blesk má větší šance na vítězství bývalý premiér Miloš Zeman. Průzkum ukázal, kterému z těchto dvou politiků poputují hlasy vyřazených kandidátů.

Kostky jsou vrženy: Takhle prý budou hlasovat voliči odpadlých kandidátů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Fischer

Anketa

Takže tedy... Kdo má být prezidentem?

70%
hlasovalo: 149891 lidí

Z průzkumu agentury SANEP, který byl proveden v sobotu a v neděli, když už bylo jasno, kteří dva adepti na post příští hlavy státu postupují do druhého kola, vyplývá, že voliči, jejichž kandidáti nepostoupili, se přiklání směrem k Miloši Zemanovi. Průzkumu se zúčastnilo 6 726 respondentů, jejichž kandidáti se prvním kolem neprobojovali.

Miloš Zeman by podle výsledků průzkumu těsně zvítězil se 44,5 procenty hlasů. Karel Schwarzenberg oslovuje 41,6 procent hlasů. Přes 14 procent oslovených respondentů se zatím pro svého favorita v druhém kole nerozhodlo, nebo zatím neví, zda se volby zúčastní.

Fischerovy hlasy se dělí padesát na padesát

Průzkum také ukázal, ke kterému ze dvou postupujících kandidátů putují hlasy vyřazených. Ukázalo se, že voliči neúspěšného Jana Fischera, který zůstal na třetím místě, rozdělují svoje hlasy oběma politikům takřka v poměru padesát na padesát. Každému z nich přistane podle průzkumu na kontě po sedmi procentech původně Fischerových hlasů.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…