Místní lidé o lihovém mafiánovi: Měli tam jen stodolu a kanystry v regálech

25.09.2012 7:08

Policejní stopa po pančovací mafii vede i do Řitky u Prahy. Místní firma Cargolic, zabývající se prodejem kapalin do aut, měla být jedním z významných chapadel zločinecké chobotnice. Jednatel společnosti Tomáš Křepela je jedním z dvou hlavních obviněných.

Místní lidé o lihovém mafiánovi: Měli tam jen stodolu a kanystry v regálech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alkohol, ilustrační foto

Společnost prodává oleje, chladící směsi, nebo jinou autokosmetiku. Z hlediska metanolové kauzy je nejzajímavějším produktem kapalina do ostřikovačů, do které se metylalkohol přidává. Redaktoři deníku Právo se vypravili do sídla společnosti na zámečku v Řitce. Tam podle místních nikdy žádný velký provoz nebyl. Občas tam jezdily osobní vozy, náklaďáky jen minimálně.

Podle místních se jednalo pouze o prodejnu. „Určitě tam nebyla žádná stáčírna nebo nějaká výroba. Měli tam v celém jednu stodolu a tam byly v regálech krabice nebo kanystry s olejem a dalšími věcmi do aut,“ popsal jeden z místních, který si prý do firmy rovněž chodil pro autokosmetiku. Z areálu firmy podle něj nikdy nebyl cítit fridex nebo jiné podobné látky. Vše se podle něj prodávalo v originálních obalech, nic se nestáčelo.

Svědectví o činnosti firmy Cargolic lze vypátrat i na Opavsku, kam se rozjeli pro změnu novináři ze serveru IHNED.cz. Tamější stopa vedla do společnosti FROS ZPS, kde na rozdíl od zámečku v Řitce již policie provedla razii. Firma dlouhodobě spolupracovala právě s firmou Cargolic, pro kterou míchala a balila požadované směsi.

„Všechno si připravovali oni. My tam doléváme akorát destilovanou vodu,“ namítá ředitel společnosti Eduard Fládr s tím, že hlavní činností jeho firmy bylo především balení. „oni nám prostě dají nějaký materiál k zabalení,“ říká. Pak však připustil, že míra ředění chemikálií destilovanou vodou se zakázku od zakázky lišila. „Oni určují, kolik do čeho máme nalít vody podle toho, na jak silný mráz to bude použito,“ uvedl.

Jinak se prý o své zákazníky nezajímal, jediné kontakty probíhaly při dovezení látek k „zabalení“ a následném odvezení hotového výrobku. „Na etiketách tohoto výrobku je uvedena společnost Carlogic. To je vše, co k tomu můžeme říct. Kromě toho umístění to nemá s námi nic společného,“ uzavřel ředitel Fládr. 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…