Na premiéra se snesla vlna kritiky. Kvůli vědě ji schytal od známého komika

29.12.2012 6:48

Na premiéra Petra Nečase (ODS( se valí kritika ze všech stran. V pátek ji na něj navalil i uznávaný populární komik Karel Šíp, moderátor pořadu Všechnopárty vysílaného v České televizi.

Na premiéra se snesla vlna kritiky. Kvůli vědě ji schytal od známého komika
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Nečas

Na neobvyklou kritiku premiéra v tomto pořadu upozornily Eurozprávy.cz.

Popsaly, že prvním hostem pátečního dílu pořadu Všechnopárty byl předseda Akademie věd prof. Ing. Jiří Drahoš, DrSc., dr. h. c., kterého se Karel Šíp ptal svým vtipným způsobem na mnoho témat, mezi nimiž zazněla také otázka na rozpočet provozu vědeckého výzkumu v České republice.

Šíp při té příležitosti poukázal na situaci ve vědě vtipnou formou, když přirovnal české vědecké bádání k cimrmanovskému způsobu. Vláda Petra Nečase však prý toto zřejmě nevidí, protože považuje dle Šípa peníze pro vědu za zbytečnou položku. Jako důvod k této domněnce vedl přitom fakt, že z roku na rok seškrtala vláda výdaje na průzkum a vědu téměř o 300 milionů korun.

„Věda je spleť uliček a některé jsou slepé. Něco vymyslet nejde najednou, musí se to vyzkoušet, tohle jde a toto zase ne. To je ale režie, bez toho to nejde", reagoval na tento problém ve studiu pořadu předseda Akademie věd ČR prof. Ing. Jiří Drahoš.

„A uvědomuje si to také vláda? I ta současná"? zeptal se Šíp.

„Někdy ano, dost často ne. Jednal jsem s panem premiérem. Já na své úrovni jednám jedině s premiérem a nebo ministrem financí. A v tuhle chvíli jsem jednal s premiérem, vyšší bere...", odpovídá profesor.

A v tuto chvíli Eurozprávy upozorňují na to, že moderátor vyslovil větu, která shrnula názor většiny národa, v tom, co si o vládě lidé myslí.

„No v týhle vládě nevím, nevím...", řekl Karel Šíp.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ahe

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…