Naštvaný John: Že prý já a Klasnová odstoupíme, co to je za nesmysl

06.11.2012 13:01

Věci veřejné na tiskové konferenci potvrdily, že daňový balíček, který mj. zvyšuje DPH, nepodpoří. Předseda VV Radek John uvedl, že by pro něj hlasovaly ve chvíli, kdy by se DPH nezvedlo. Odmítl, že by se uvažovalo o odstoupení jeho samotného či předsedkyně klubu VV Kateřiny Klasnové. Poslanec David Kádner od podpory vlády couvl.

Naštvaný John: Že prý já a Klasnová odstoupíme, co to je za nesmysl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda VV Radek John

Poslanci Věcí veřejných se dohodli na vázaném hlasování. „S námi nikdo nejedná, my s nikým nejednáme,“ uvedl John. Zdůraznil, že VV jsou již půl roku konzistentně proti zvyšování DPH.

Dobeše z klubu vyhodíme

„Nechceme, aby po dalším dramatickém zdražení jezdila nakupovat levnější potraviny do Německa už i celá Praha,“ prohlásil John. Všichni členové klubu se prý v tom, že strana nepodpoří daňový balíček, shodli. „Pokud projde pozměňovací návrh Michala Babáka na to, že se nezvýší DPH, tak Věci veřejné mohou to ostatní podpořit,“ dodal.

Vláda ale už podle Johna stejně ztratila svou legitimitu – např. odvoláním policejního prezidenta Petra Lessyho ve chvíli, kdy došlo k vyšetřování důležitých kauz. „Chceme, aby v tom balíčku bylo zachováno progresivní zdanění,“ doplnil předseda VV. „Já ani Kateřina Klasnová rozhodně neodstoupíme, to je nesmysl,“ řekl John.

„V tuto chvíli je Josef Dobeš ještě členem poslaneckého klubu Věcí veřejných, strany Věci veřejné už ne,“ řekla Klasnová. Chce, aby Dobeš na klubu vysvětlil svůj postoj, a pokud on sám bude chtít podporovat vládu Petra Nečase, bude z klubu vyhozen.

„Já bych šel ještě dál. Pan premiér řekl, že pokud nebude prosazen daňový balíček tak, jak ho navrhl, rezignuje. Takže pokud drží slovo, tak ve chvíli, kdy bude prosazeno 20 a 14 procent, stejně rezignujeme. My nepodporujeme vládu, chceme její rezignaci,“ zdůraznil John. Dnes se spekulovalo o možné podpoře vlády ze strany poslance Kádnera, ten to však popřel. "Budu hlasovat o zákonu, ne o vládě, a proto budu proti," vysvětlil.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…