Novinář: Mladé knížecí ovce a brutální manipulace médií a umělců

24.01.2013 9:24

Publicista, hudebník a člen ODS Petr Štěpánek v příspěvku na svém webu oceňuje osobnost Karla Schwarzenberga (TOP 09). Zatímco ale Štěpánek kladně hodnotí jeho životní příběh, vytýká mu jeho politickou kariéru. Navíc je prý Schwarzenberg mediálním produktem a nástrojem prezidentské kampaně.

Novinář: Mladé knížecí ovce a brutální manipulace médií a umělců
Foto: Archiv PŠ
Popisek: Petr Štěpánek, politický glosátor a hudebník

Ačkoli byl prý Schwarzenberg Štěpánkovi vždy sympatický a oceňuje jeho životní příběh a nepohoršuje se ani nad rakouským původem jeho ženy či minulostí kohokoliv z jejich příbuzných, vadí mu Schwarzenbergova politická kariéra. Poté, co byl senátorem za ODA a ministrem za Stranu zelených, "skončil" prý jako maskot politických ambicí Miroslava Kalouska (TOP 09). I samotná TOP 09 je prý podrazem, protože podle původních dohod měla být partnerem ODS na pravici.

"Byla to evidentní podpásovka vůči Mirkovi Topolánkovi, jemuž oba pánové, Kalousek i Schwarzenberg, vděčí za restart svých politických kariér. To nejsou moje dohady, tak mi to vyprávěl přímo Topolánek," popisuje Štěpánek.

Nejvíc ze všeho mu ale dle jeho slov vadí, že je Schwarzenberg "eurodivý" politik, neváhající "obětovat na bruselský oltář naši staletou národní historii," píše.

Celý článek ZDE

Mediální produkt Schwarzenberg

Další výtkou je to, že Schwarzenberg je mediální produkt a nástroj prezidentské kampaně. Realita prý dává za pravdu těm, co říkali, že prezidenta si nezvolí lidé, ale média.

"To, co se okolo nás v posledních týdnech děje, je tak brutální mediální manipulace, ba přímo schwarzenbergovský kobercový nálet a vymývání mozků, že je to moc i na zdejší zpovykané mediální poměry. Nechvalně proslulá mediálně-kulturní fronta nasadila všechny své možné i nemožné páky," upozorňuje Štěpánek. "Metody téhle povedené party důvěrně znám z vlastní zkušenosti. Zaklínají se pravdou a láskou, jejich pracovní metodou však bývá lež a nenávist," dodává.

Média svůj úkol podle Štěpánka plní tak dokonale, že "zmanipulovaná ovce, zvláště ta mladá, samozřejmě vůbec netuší, že je zmanipulovaná."

Nečas ničí vlastní stranu

Vedení ODS v čele s Petrem Nečasem prý učinilo fatální, či přímo tragický politický i politologický omyl, když vyslovilo Karlu Schwarzenbergovi podporu do druhého kola.

"Kdo volí Karla Schwarzenberga, dostane ještě přibaleného Halíka, Peheho, Rychlíka a další povedené notorické pravdoláskovní (rozuměj lžinenávistné) petenty. Český politický svět se neodehrává pouze na pravolevé přímce, nýbrž v netradičním trojúhelníku. Klaus a Zeman to pochopili již dávno," píše Štěpánek.

"Za zaznamenání v této souvislosti rovněž stojí, že podstatná část členské základny ODS to vidí jinak než její předseda. Nabízí se proto otázka, jak dlouho ještě tito řadoví členové Petru Nečasovi dovolí, aby jejich stranu ničil," uzavírá publicista a hudebník.

reklama

autor: adr

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…