ODS hledá novou tvář. Má vést stranu do voleb

06.02.2013 19:38

ODS chce kvůli kampani před parlamentními volbami 2014 najít volebního lídra a předsedu strany a premiéra Petra Nečase odsunout do pozadí. Volebním lídrem by se mohl stát exministr spravedlnosti a místopředseda ODS Jiří Pospíšil. Informoval o tom dnes internetový deník Insider s odkazem na poslance ODS, který má vazby na vlivné straníky z regionů.

ODS hledá novou tvář. Má vést stranu do voleb
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

"Zůstal by Petr Nečas jako premiér i předseda strany, ODS by si ale zvolila lídra, který by řídil přípravu na volby, do které by mu předseda nemluvil," řekl deníku poslanec. Strana chce svůj plán realizovat prý zřejmě v létě, nejpozději v září.

Volebním lídrem se má stát "tvář maximálně přijatelná pro veřejnost". Průzkumy veřejného mínění již několik měsíců řadí právě Pospíšila mezi nejpopulárnější české politiky. Jeho pozice uvnitř ODS ale podle Insideru jednoznačná není, usiluje o ni prý první místopředseda Martin Kuba. "Ani jeden z nich nechce vypadat, že popravuje Petra Nečase. Muselo by se to uskutečnit tak nějak ve shodě s ním," řekl Insideru jiný z poslanců.

A souhlasí s tím i další členové ODS. "Na rozdíl od Petra Nečase si nemyslím, že páté volby v řadě, které ODS nevyhrála, nejsou důvodem k hlubokému zamyšlení nad tím, co děláme špatně. Vždy je třeba začít hledat chyby nejprve u sebe. Narozdíl od Petra Nečase si nemyslím, že jsme se byť jenom trošku přiblížili k našim předvolební slibům z roku 2010,“ řekl ParlamentnímListům.cz člen regionální rady pražské ODS Tomáš Hrdlička.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…