Okamura zabrousil do historie: Za demokracii prý vděčíme komunistům

20.11.2012 14:27

Prezidentský kandidát Tomio Okamura si na svém blogu na iDnes.cz postěžoval, že se jej nyní novináři stále ptají, zda by jmenoval vládu s účastní komunistů. Aby jim uspokojivě odpověděl, sepsal elaborát, v němž rozebral svůj pohled na celé dějiny komunistického hnutí.

Okamura zabrousil do historie: Za demokracii prý vděčíme komunistům
Foto: Hans Štembera
Popisek: V Lomnici nad Popelkou účinkovala pojízdná show Tomia Okamury

Svou analýzu uvádí konstatováním, že demokratická strana KSČM nikdy nestála za miliardovými zlodějnami. A mimoto se prý stačí podívat na její web, aby člověk zjistil, že tato strana se distancuje od jakéhokoliv násilí. Jenže démonizace KSČM se vyplatí, protože vždycky přinese pravici volební téma a ČSSD o trochu více hlasů.

Pak již přechází ke své analýze komunistických ideálů. „Svým jménem se komunisté v podstatě hlásí - ač se to někomu nezdá - k nejdemokratičtějšímu systému, který svět poznal,“ píše Okamura, načež opěvuje systém komun v Paříži 19. století.

Občanské svobody dnes prý máme především díky komunardům a socialistům, kteří je vytrvale prosazovali proti pravici. „Za dnešní sociální a demokratický systém kdysi bojovali a umírali, vraždění pravičáky, výše zmínění "komunisté". Hlásit se k takovým tradicím podle podnikatele není ostuda, ale spíše čest.

Připouští, že prosazování těchto pokrokových myšlenek se občas zvrhlo, což však prý nesmí překrýt pozitivní záměry. „Teror spláchl čas, myšlenka občanských svobod a rovnosti se stala samozřejmostí,“ myslí si Okamura. Důvodem těchto excesů podle něj bylo to, že se myšlenky sociálního pokroku chytli lidé, kteří jí zneužívali k dobití moci nebo osobnímu obohacení. Čeští komunisté podle něj toto pochopili a stala se z nich strana, která chce demokratickou cestou dospět k socialismu.

Komunisté se podle něj omluvili dokonce za všechny zločiny, které se všude ve světě staly jménem jejich ideologie. Z pravicových stran se prý žádná neomluvila za zločiny spáchané jménem jejich ideologie. Přitom jsou prý popsány stohy papíru o zločinech, páchaných po staletí ve jménu kapitalismu. Okamura připomíná svržení atomové bomby na Nagasaki či zločiny USA ve Vietnamu, srovnatelné prý s jakýmkoliv diktátorským režimem.

Závěrem připouští, že nejen v KSČM, ale i v pravicových stranách našel slušné lidi. „Opravdu - ne idea, ale gauner s ideou v hubě škodí,“ uzavírá Okamura.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…