Otisky na penězích v kauze Rath. Advokát: Jsme v klidu

27.11.2012 9:32

Při daktyloskopické analýze bankovek z Rathovy kauzy zřejmě kriminalisté našli i jiné otisky než ty od Petra Kotta, o kterých média informovala již dříve. Kriminalisté objevili otisky jednoho z mužů, který měl předat úplatek 6 milionů korun za zmanipulování zakázek ve dvou nemocnicích. Rathovi obhájci ale dávají najevo, že je to netrápí.

Otisky na penězích v kauze Rath. Advokát: Jsme v klidu
Foto: hns
Popisek: David Rath v cele, fotokoláž

Na milionech ze sklepa Petra Kotta a Kateřiny Pancové, spoluobviněných v kauze vazebně stíhaného poslance Davida Ratha, se našly nejen otisky Petra Kotta, ale také podnikatele Martina Jireše, bývalého místopředsedy představenstva zdravotnické firmy Puro-klima. Informuje o tom server Lidovky.cz.

To není naše věc

Tento důkaz podporuje existenci korupční sítě, kterou vykreslili policisté. Jireš, který už ve výše zmíněné firmě nepůsobí, měl totiž podle kriminalistů předat Kottovi šest milionů korun za ovlivnění zakázek v příbramské a kladenské nemocnici. Zdá se ale, že Rathovy obhájce to netrápí.

„U nás se nic takového nenašlo, nám to je jedno, protože se to netýká našeho klienta," řekl k Jirešovým otiskům Rathův právník Adam Černý. Nález komplikuje obhajobu pouze Kottovi a Pancové. Z často rozebíraných odposlechů v Rathově kauze přitom vyplývá, že Pancová někdejšího hejtmana za ČSSD žádala, aby zničil pásky na penězích. Rath to ale zřejmě neučinil a to asi umožnilo nalezení dalších otisků.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…