Peake: Zvládnu dvě práce. Obranu i boj s korupcí

06.12.2012 7:51

Předsedkyně strany LIDEM Karolína Peake v úterý oznámila, že pokud její strana v rámci směny resortů získá ministerstvo obrany, ráda by jej vedla právě ona. Ujišťuje, že se obklopí fundovanými odborníky, a zároveň se svěřuje, že by kromě řízení armádního resortu ráda dále dohlížela na protikorupční agendu.

Peake: Zvládnu dvě práce. Obranu i boj s korupcí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsedkyně strany LIDEM Karolina Peake

„Samozřejmě, že k resortu mám respekt, ale rozhodně nemám žádné obavy. Měla jsem stejný respekt i z toho, když jsem nastupovala na Úřad vlády jako vicepremiérka,“ popisuje v rozhovoru pro Právo.

Obavy nemá ani z požadavků na odbornost, která je na ministerstvu obrany velmi důležitá. „Je to určitě těžký resort, ale je to v první řadě politická nominace. Byla bych připravena se obklopit takovými experty, kteří by mi pomohli řešit odbornější otázky, na které bych připravena nebyla,“ ujišťuje. Rozhodně by prý ministerstvo neobsadila stranickými kádry.

Sama by chtěla na obranu přinést zejména agendu, o kterou se zajímá dlouhodobě- tedy zefektivnění státní správy. „Ať už je to protikorupční balíček, který se týká také obrany, nebo protikorupční agenda,“ plánuje dosavadní vicepremiérka.

S tím souvisí i to, že by vedle své ministerské funkce ráda řídila vládní protikorupční agendu. „Dál bych vedla vládní výbor pro boj s korupcí. Rozhodně chci tuto práci dokončit, například zákon o úřednících či zákon o financování politických stran. Tuto agendu bych nerada někomu předávala,“ říká vicepremiérka.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…