Primář Koskuba vymyslel využití pro ministerské kalhotky s bobrem. Úředníky by nepotěšilo

21.12.2013 11:16

TÝDEN S KOSKUBOU A KUBEROU Poslanec ČSSD a senátor ODS - dva muži opačného politického spektra opět v názorové aréně komentářů pro ParlamentníListy.cz. Tentokrát spíše na odlehčenější témata - o bobrech a ptácích na spodním prádle a také o tom, co by rádi popřáli občanům pod stromeček.

Primář Koskuba vymyslel využití pro ministerské kalhotky s bobrem. Úředníky by nepotěšilo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační koláž

Kalhotky s bobrem a slipy s velkým ptákem, aby bobři a velcí ptáci byli chráněni. Na konci roku zbyly v rozpočtu Ministerstva životního prostředí nějaké peníze, a tak zadalo tuto obdivuhodnou reklamní zakázku na spodní prádlo. Jak se oběma námi osloveným politikům líbí tento nápad?

„Co na to říci? Dle mého není vhodné se o adventním čase zabývat pitomostmi. A toto, je mi líto, naprostá pitomost je. Takto nesmyslně vyhozené peníze by se daly - a  právě o Vánocích - využít naprosto jinak. Třeba k obdarování těch, kteří to potřebují a zaslouží si to. Ať už jsou to opuštěné děti, senioři nebo zvířata. Osobně bych uvítal, kdyby tyto nevkusné agitační ‚bombarďáky‘ dostali zodpovědní pracovníci uvedeného ministerstva pod stromeček. Pochopitelně místo obvyklých ročních odměn. Měli by jich dost na každodenní obměnu – vždyť tolik voláme po čistotě státní správy. Nu a ty přebývající kalhotky by si mohli zodpovědní ‚šéfíci‘ natáhnout na hlavu. Motiv je použitelný a výmluvný i tímto způsobem. K rybářům bych však s těmi s kormoránem zrovna moc nechodil…“ uvedl na toto téma ve svém pravidelném komentáři pro ParlamentníListy.cz poslanec ČSSD Jiří Koskuba.

Kubera: Jako recese dobré, ale...

Podle senátora ODS Jaroslava Kubery nejde v aféře "spodní prádlo z Ministerstva životního prostředí" ani tak o peníze, jako o nevhodnost. "Propagace je důležitá, ale myslím, že se k ní více hodí propiska, pero nebo flash disk, než něco, co patří k ryze intimním dárkům. Nevím, možná se dočkáme i toho, že se budou v rámci propagace někde rozdávat podprsenky, ale ve státních institucích to dobrá volba řešení propagace není a nepovažuji ji za vhodnou,"  uvedl pro ParlamentníListy.cz.

Podle něj jde tak spíše o nijak geniální recesi. "Ovšem média i lidé by se tohoto ministerstva měli hlavně ptát na to, kolik dává nějakým organizacím peněz na to, aby škodily této zemi a bránily stavbám silnic a podobně. Věřím tomu, že to - na rozdíl od ceny za ty kalhotky a slipy - bude podstatně víc peněz," naznačil Kubera.

Co popřát občanům pod stromeček?

V těchto dnech létají vzduchem vánoční a novoroční přání ze všech stran. Některá jsou míněna upřímně, jiná jen formálně. A co by popřáli čtenářům ParlamentníchListů.cz a občanům Česka obecně Jiří Koskuba a Jaroslav Kubera?

„Vánoce jsou pro mne osobně těmi nekrásnějšími svátky v roce. Pochopitelně ty pravé české - s Ježíškem. Zvláště jsou-li prožité uprostřed těch, kteří jsou mi nejbližší a mám je rád. Přeji proto všem lidem dobré vůle, aby Vánoce prožili pokud možno podobně. Nemusí být zrovna veselé, jak si obvykle vzájemně přejeme. Hlavně ať jsou šťastné a pohodové. Nu a přestože je vodňanské kuře právě nyní více než ‚in‘, snad kapr s bramborovým salátem nebude ‚out‘. Hlavně bacha na kostičky!“ varuje poslanec a lékař v jedné osobě.

Jak dodává, Vánoce jsou v dnešní uspěchané době, skrz naskrz prolezlé „blbou náladou“,  jedno z mála období, kdy se lidé k sobě vzájemně přece jenom chovají trochu jinak než obvykle. „Jsou překvapivě citlivější, ohleduplnější, slušnější. Kéž by nám to vydrželo o pár dnů, možná týdnů či dokonce měsíců déle! To by byl dárek nad dárky. A pro všechny, přitom nijak drahý. Státní rozpočet by tím zatížen nebyl a ani nějaké eurodotace to nepotřebuje. A co jsem slyšel o Ježíškovi, pochybuji, že by za to předem chtěl nějakou tu obálku do kapsy nebo škatuli s vínem. Natož pak provizi. On se prý totiž narodil v Betlémě, nikoliv v Čechách,“ pokračoval Koskuba.

DALŚÍ KOMENTÁŘE TÝDNŮ ČTĚTE ZDE.

A jelikož je vedle poslance hlavně lékařem, přeje lidem, aby nikdy na Vánoce nezůstali zcela sami. „Natož na nějakých těch následných lůžkách. Poplatky, nepoplatky. Navíc jenom proto, že už třeba sami doma nezvládnou koupel a ke všemu by ještě mohli při štědrovečerní večeři pobryndat jinak velmi bohatě prostřený ubrus stolu jejich vlastních dětí. Nerado se to poslouchá, ale prý se to stává. Slyšel jsem o tom… Takže krásné Vánoce vám i čtenářům,“ zakončil komentář uplynulých i těch nejbližších dnů Jiří Koskuba.

Kubera: Pozor na šílené návrhy - možná uvidíme Mrazíka naposledy

Senátor Kubera nejprve popřál občanům i čtenářům ParlamentníchListů.cz to, aby jim "Ježíšek nadělil" splnění alespoň desetiny toho, co jim před volbami bylo naslibováno. "Pak by se samozřejmě všichni měli báječně,"  poznamenal. 

V duchu nadsázky pak ale ještě dodal varování. "No nevím, zda si to někdo uvědomil, ale může se stát, že pohádku Mrazík vidíme letos v televizi naposledy. Kdo ho ještě jako já tedy nikdy neviděl celého, měl by to napravit," naznačil a vysvětlil proč.

"On jestli vyjde ten návrh Františka Bublana o omezení otevírací doby v supermarketech, protože lidé by neměli o svátcích pracovat, může být velmi brzy rozšířen třeba na další profese. A tak proč by měli být lidé o svátcích v televizi, aby nám pustili film nebo pohádku, možná že přestaneme v těch dnech i cestovat, když je potřeba být víc doma s rodinami," uzavřel Kubera. Závěrem však optimisticky přece jen popřál i on všem šťastné a veselé svátky.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…