Primátor Prahy k exekuci: Podali to v pátek a zavolali na Novu

23.01.2012 8:03

Stránky novin i zpravodajských serverů plní téma exekuce pražského majetku. Ocitá se v ohrožení Karlův most a další památky? Pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS) míní, že případný dluh zřejmě nebude velký. Navíc se zdá, že jde o diskreditační kampaň proti vedení města.

Primátor Prahy k exekuci: Podali to v pátek a zavolali na Novu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Svoboda, primátor hlavního města Prahy

Exekuce majetku hlavního města Prahy byla na katastr nemovitostí podána v pátek odpoledne, těsně před koncem zavírací doby. Podle primátora Bohuslava Svobody (ODS) není možné, aby na katastru návrh na exekuci ležel např. už ráno, protože úřednici to každé ráno telefonicky kontrolují. Primátor netuší, o jak velký nezaplacený dluh jde. Více se dozví až při dnešním dopoledním jednání. Zprávu přináší dnešní MF Dnes.

Kdo za tím stojí

Svoboda ovšem poukazuje na souběh náhod, které se kolem exekuce vyrojily. Návrh někdo podal až před koncem zavírací doby v pátek, což městu ztížilo možnost na situaci reagovat. Zároveň ale dostala informaci o exekuci média, což novinářům umožnilo celý případ obšírně zveřejnit. To vše v době, kdy nová pražská koalice ještě neprovedla personální změny v řadě podniků a také jen týden před pražským sněmem ODS, kde se Svoboda chystá kandidovat na předsedu.

SLEDUJEME téma Exekuce na Prahu

„Ano, je to zajímavé. Mohu si myslet, že to je cílená diskreditační akce. Občas se stane, že je někde nedoplatek, ale že by exekuci někdo podával takhle v pátek odpoledne a druhý den to oznámil TV Nova, se ještě nestalo. Vědět to ale nemůžu. Mohu si to jen myslet," zdůrazňuje Svoboda.

Opakuje také prozatím netuší, o jak velkou dlužnou částku by mohlo jít, ale má za to, že to nebude nijak velký dluh. To, že i za malé dluhy město ručí takovými památkami jako je Karlův most, vyžaduje zákon.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…