Pro Česko mohu vykonat něco užitečného, tvrdí Schwarzenberg

07.12.2012 15:37

Otec ministra zahraničí Karla Schwarzenberga musel z Čech odejít ve 37 letech a už nikdy svůj domov nespatřil. Šéf strany TOP09 se nejenže do Čech vrátil, ale podle svých slov tu může i něco užitečného udělat.

Pro Česko mohu vykonat něco užitečného, tvrdí Schwarzenberg
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

Ministr zahraničí připomíná svou rodinnou větev. Jeho otec byl totiž heraldik a historik, autor několika historických knih a řady esejů, muž, který hovořil šesti jazyky a překládal, zejména z francouzštiny.

„Odchod z Čech nesl velmi těžce. Přestal si například psát deník, který si jinak vedl každý den. 'Není co psát,' říkával. Každá pohlednice z Čech pro něj byla radost…,“ míní Schwarzenberg a dodává: „Můj otec musel z Čech odejít ve 37 letech a už nikdy svůj domov nespatřil. Já nejenže se vrátil, ale mohu tu i něco užitečného udělat.“

Sám se ministr zahraničí cítí Čechem jako poleno. „Rodiče mi již od dětství vštěpovali lásku a úctu k vlasti. Otec byl nadšený československý vlastenec, důstojník a ženil se v československé uniformě,“ míní s tím, že své zemi sloužil celý život, ať ho vítr zavál kamkoliv.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

Párování.

Probíhá párování koalice a opozice? Pokud ano, nejsou potom "obstrukce" jen divadlem pro voliče a opozice to koalici hodně usnadňuje?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…