Radí dvěma ministrům. Vydělá si statisíce

06.04.2013 23:00

Tomáš Jindra, druhý nejlépe placený poradce ministra zemědělství Petra Bendla, pracuje zároveň na ministerstvu průmyslu a obchodu. Podle serveru Aktuálně.cz si ročně vydělá statisíce korun.

Radí dvěma ministrům. Vydělá si statisíce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

O pražského advokáta, kterému agrární rezort v roce 2012 vyplatil 600 tisíc korun, se Bendl dělí s šéfem průmyslu a obchodu Martinem Kubou. Kolik zde Jindra za svoje služby dostává, ale ministerstvo konkrétně nesdělilo. Jako průměrnou odměnu pro poradce instituce v minulém roce uvádí 25 tisíc korun.

"Jindra je advokát s více než dvacetiletou všestrannou praxí. K jeho profesním výkonům jsem neměl za řadu let důvod k výhradám a nevím ani o profesních vadách z jiných stran," komentoval Jindrovo dvojité angažmá Bendl.

Pravdou je, že pražský právník má s funkcí státního rádce bohaté zkušenosti. Již v roce 2003 byl jedním z právních a legislativních konzultantů bývalého prezidenta republiky Václava Klause.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…