Registr vozidel čeká další zkouška. Případně bude odpojen

16.12.2012 18:35

Registr vozidel si v pondělí projde další zkouškou. Pokud dojde ke kolapsu, jako tomu bylo v minulém týdnu, bude odpojen od evidence obyvatel a nemovitostí.

Registr vozidel čeká další zkouška. Případně bude odpojen
Foto: Hans Štembera
Popisek: Silnice, ilustrační foto

Existují dvě možnosti. Registr může po spuštění fungovat bez problému, jako tomu bylo v pátek. Tehdy byl ovšem úřední den jen na několika místech v republice, a tak bylo riziko přetížení malé.

Pokud se vyskytnou problémy, celý systém registrace vozidel bude odpojen od evidence obyvatel a nemovitostí. Nový ministr dopravy Zbyněk Stanjura je prý k takovému kroku odhodlán.

Minulý týden registr vozidel kolaboval zřejmě proto, že byl přetížený. „Řekli, že se do systému připojilo tolik požadavků, které ten systém nebyl schopen zpracovat,“ uvedl pro ČRo muž z Ostravy.

Podobné zkušenosti hlásila i další města, například Praha, Kladno či Pardubice. „Nejde tisk starého provedení technického průkazu. Některé další problémy se objevily s právnickými osobami, které nejsou v systému zavedeny, takže budeme muset přerušit správní řízení a vyhledat data v obchodním rejstříku,“ stěžoval si i vedoucí odboru v Plzni Jiří Marek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…