Rozzuřená doktorka Samková: Nečas a jeho šašci patří na pracák

14.09.2012 8:38

Advokátka Klára Samková si přečetla, o kolik miliard z evropských dotací kvůli chybám ministerských a krajských úředníků přijdeme, a označila to za opravdový debakl. Následně doporučila premiéru Nečasovi i všem jeho "šaškům", aby to už vzdali a z Úřadu vlády se kolektivně odebrali na úřad úplně jiný, a sice pracovní.

Rozzuřená doktorka Samková: Nečas a jeho šašci patří na pracák
Foto: Hans Štembera
Popisek: Advokátka Klára Samková

Podle serveru Aktuálně.cz bude naše země draze platit za chyby, které udělali úředníci při čerpání evropských dotací. Celkem nás jejich selhání bude stát miliardu euro, tedy asi dvacet pět miliard korun. Právě tolik peněz se totiž EU rozhodla Česku nakonec neproplatit. V programech doprava, ekologie, podpora podnikání a zejména v neblaze proslulém Regionálním programu Severozápad bylo nalezeno tolik chyb, že se evropské orgány nejspíš rozhodnou některé dotační tituly neproplatit.

Dříve bylo odhadováno, že tato ušlá částka bude asi dvacet miliard, teď se odhady ještě zvýšily. Miliardy bude nyní třeba najít ve státním rozpočtu, v případě Severozápadu budou muset sáhnout do rezerv i Ústecký a Karlovarský kraj. Navíc není vyloučeno, že se objeví další komplikace a částka, kterou budeme muset hledat ve vlastních rozpočtech, ještě naroste.

Tato zjištění rozčílila advokátku a kandidátku na prezidentku republiky Kláru Samkovou, která absolutní selhání dotačního čerpání přičítá v plném rozsahu vládě. Ztrátu tolika miliard neváhá označit za debakl a myslí si, že Nečasův kabinet by z něj měl vyvodit rozsáhlou politickou zodpovědnost.

„Pane premiére, prosím, odstupte už, i s těmi svými šašky,“ doporučuje Samková. Podle ní budou ministři i jejich zázrační podřízení českému národu mnohem prospěšnější na Úřadu práce, než na Úřadu vlády. Tam by mohli v oranžových vestách aspoň trochu společnosti prospět.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…