Šéf poslanců ODS: Rebely nelze při hledání práce diskvalifikovat jen kvůli politice

30.11.2012 20:31

Podle šéfky LIDEM Karolíny Peake je nevěrohodné, když „rebelové ODS“ mají lukrativní místa v polostátních firmách. Ivan Fuksa se totiž stane vrchním ředitelem v Českém aeroholdingu, podle informací Insideru míří Petr Tluchoř do ČEZu. Podle šéfa poslanců ODS Zbyňka Stanjury to ale není nic výrazně špatného.

Šéf poslanců ODS: Rebely nelze při hledání práce diskvalifikovat jen kvůli politice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zbyněk Stanjura

Podle Zbyňka Stanjury se totiž vláda nesnížila k „handlu lukrativního místa za své přežití“. „A teď nechci mluvit o mých třech bývalých kolezích, ale obecně. Ten, kdo odchází z politiky, má být diskvalifikován automaticky pro pozici, kterou by mohl zastávat pro stát? Já myslím, že ne. Ale taky to neznamená, že se má stát automaticky o takového člověka postarat,“ uvedl pro Aktuálně.cz

„Zatím se mluví jen o nabídce, kterou dostal Ivan Fuksa,“ odmítl spekulace o Petru Tluchořovi a Marku Šnajdrovi. „Musím říct, že byl dlouholetým členem dozorčí rady letiště, působil tam jako náměstek ministra, byl ministr, takže bavme se o tom, jestli je, nebo není kompetentní. Já myslím, že je,“ dodal.

„My z pravicových stran bychom si měli umět představit daleko rychlejší návrat do privátní sféry než levicoví politici. Ale vždycky se to musí posuzovat individuálně,“ prohlásil Stanjura.

Co se týče tématu nových ministrů, předseda poslanců ODS není konkrétní. Podle něj je to všechno na premiérovi, tedy Petru Nečasovi. „Kdyby to bylo na mně, tak já uznávám, že ten, kdo nese největší odpovědnost, má mít největší pravomoc při výběru svých spolupracovníků. Já bych jí skutečně nechal na premiérovi. To neznamená, že premiér s námi nekonzultuje, ale to rozhodnutí musí učinit on,“ přiblížil.

K nějaké „rošádě“ mezi koaličními partnery podle něj nedojde. „Neříkám, že nemůžou být nějaké výměny, ale v zásadě jen bilaterální: že si prostě dvě strany vymění křesla. Neumím si představit, že bychom se znovu dohadovali o rozdělení resortů,“ míní Stanjura.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…