Senátor o tom, jak prý Nečas žvanil a lhal

04.09.2012 11:03

Senátor Severočechů.cz Jaroslav Doubrava zaslal ParlamentnímListům.cz komentář, v němž kritizuje angažmá České republiky ve válce v Afghánistánu a udělal si legraci z návštěvy premiéra Petra Nečase v této zemi.

Senátor o tom, jak prý Nečas žvanil a lhal
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Jaroslav Doubrava ze sdružení Severočeši.cz

„Lhaní Nečasovy vlády ve vojenské politice se krásně ukázalo o víkendu ve třetí vietnamské válce. První válku prohráli Američani se svými kamarády ve Vietnamu, druhou v Iráku a třetí prohrávají v Afghánistánu. NATO do konce roku 2014 uteče oficiálně z Afghánistánu, je to už dohodnuto s tamní vládou a Talibanem,“ napsal senátor.

Je tu moc bezpečno, ale z bezpečnostních důvodů jsme neinformovali…

Podle Doubravy samo to, že o Nečasově návštěvě se mohlo informovat až v neděli, signalizuje, jak je situace v Afghánistánu neudržitelná a nestabilní.

„Jaká tam je skutečně situace je zřejmé z toho, že odletěl v pátek večer armádním speciálem, ale z bezpečnostních důvodů bylo možné o cestě informovat až později. Není to snad signál, že Nečas si odskočil na krátko do nečasu – do bojové zóny, kde jedinou jistotou je nejistota?“ ptá se Doubrava.

Americký Vietnam č. 3

„Prý se tam stabilizuje situace, žvaní dokola Nečas a mandaríni z Ministerstva zahraničí. A v internetových zprávách v neděli jsem se dočetl: "Opět nám štěstí přálo. My jsme čekali na návštěvu pana premiéra a pana generála. Vlastně jejich návštěva nám zachránila životy," řekl novinářům s úsměvem velitel české jednotky působící také ve Vardaku, kde vybuchla bomba a 15 nepřátel islámu vyletělo do vzduchu. Češi nebyli mezi nimi, protože se shlukli mimo Vardak s mávátky a balónky k provolávání slávy při vítání Nečase,“ píše senátor.

„Copak toto nejsou jasné důkazy, že každý den strávený v Afghánistánu je zbytečnou ztrátou peněz, kterých se tak krutě nedostává snad ve všech oblastech našeho života a co horšího, lidského potenciálu v marné válce? Prostě jako lokajové se podílíme na americkém Vietnamu č.3 a zbytečně utrácíme peníze, které by se daly utratit smysluplněji, i životy našich vojáků. Ale co chtít v čase nečasu?“ uzavřel komentář Doubrava.


 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

reklama

autor: Lukáš Petřík

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…