Slunce, seno, kníže. Zemanovy Hoštice volily Schwarzenberga

13.01.2013 18:29

Hoštice, vesnice známá jako dějiště známé trilogie Slunce, seno... Zdeňka Trošky se dlouhodobě podporuje jako místo podporovatelů Miloše Zemana. Překvapivě zde ovšem vyhrál Karel Schwarzenberg.

Slunce, seno, kníže. Zemanovy Hoštice volily Schwarzenberga
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

Při pohledu na volební mapu je jasné, že se Hoštice od Zemana odklánějí. Ba co horšího - v této vesnici zvítězil Schwarzenberg. Překvapení je o to větší, když si uvědomíme, že nakolik se tato vesnice vymyká obvyklým charakteristikám Schwarzenbergovy voličské základny, kterou, alespoň letmým pohledem, tvoří mladí lidé z velkých měst.

Zeman měl přitom všechny předpoklady k tomu, aby v Hošticích zvítězil. Podporuje jej tamní recesistické sdružení „JZD Hoštice u Volyně“, Miloš Zeman do vesnice pravidelně jezdil a místní JZD zase vyráželo na výlety bývalým Zemanovým autobusem Zemák.

„My v podstatě hromadně podporujeme tohoto kandidáta. Pokud bude zvolen, pak ho u nás rádi přivítáme jako prezidenta. Pokud ne, budeme ho mít nadále rádi jako člověka a přítele Miloše Zemana. Opravdu je u nás kdykoli vítán,“ řekl předseda družstva Miloslav Daňha před volbami ParlamentnímListům.cz s tím, že nikomu nenařizuje, jak má volit.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…