Štípnutí do Bradáčové: Časopis píše o tajné fotce a podezřelém bytu

29.04.2013 9:18

Vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová v minulém týdnu dosáhla odvolání šéfa protikorupční policie Tomáše Martince. Oficiálním důvodem jejího ostrého útoku byla údajná snaha protikorupčních detektivů „vyrobit na ni kauzu“. V této souvislosti se mluvilo zejména o vyšetřování jejího manžela kvůli zakázkám pro Ministerstvo práce a sociálních věcí. Podle magazínu Týden ale mohlo být „kompro“ na Bradáčovou poněkud jiného ražení.

Štípnutí do Bradáčové: Časopis píše o tajné fotce a podezřelém bytu
Foto: hns
Popisek: Corrado Cattani v sukních Lenka Bradáčová

Anketa

Má Lenka Bradáčová vaši důvěru?

39%
61%
hlasovalo: 6984 lidí

Za zavilými spory vrchní státní zástupkyně a šéfa protikorupční kriminálky však podle některých může být jeden spíše náhodný soukromý střet. Je totiž prý možné, že Martincovi lidé neplánovaně zachytili Bradáčovou v situaci, která by ji za určitých okolností mohla kompromitovat.

V roce 2011 Martincovi detektivové intenzivně pátrali po podvodech na Ředitelství silnic a dálnic, které se týkaly nevýhodných pronájmů pozemků pod odpočívadly a benzínkami. Škody pro stát měly přesáhnout čtvrt miliardy. Detektivové mimo jiné podezírali tehdejšího ředitele ŘSD Petra Laušmana, že jako úplatek získal luxusní apartmán v Harrachově, který byl v roce 2006 přepsán na jeho manželku. Proto detektivové hlídkovali přímo před domem v Harrachově.

Nikdo tehdy netušil, že ve stejném domě si byt pořídila i Lenka Bradáčová se svým manželem Tomášem Hájkem. Ten již tehdy působil ve vysoké manažerské pozici, ale přesto si na nákup bytu v Harrachově museli manželé vzít hypotéku na 900 tisíc.

Bradáčová v té době sice ještě nebyla všeobecně známou justiční superhvězdou, nicméně jako náměstkyně Krajského státního zastupitelství v Ústí nad Labem a současně šéfka Unie státních zástupců už mezi detektivy, kteří se státními zástupci úzce spolupracují, byla celkem známá.

Ještě zajímavější však byl muž, který ji do Krkonoš doprovázel. Byl to Robert Šlachta, v té době již všeobecně známý šéf elitního detektivního Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu. Toho policisté z protikorupční kriminálky museli poznat stoprocentně.

Proto prý existují obavy, že hlídkující detektivové několikrát zabrousili i do sousedního okna a vytvořili několik kompromitujících snímků na ambiciózní návladní i známého lovce podvodníků. Snímky ale nikdy nikdo neviděl a sama Bradáčová prý vyloučila, že by její tlak na Martince pramenil právě z takových obav. „To mohu absolutně vyloučit, nijak to nesouvisí,“ uvedla pro Týden. Šlachta se ke kauze nevyjádřil, protože byl služebně mimo kancelář.

"Zainteresovaní lidé vehementně popírají, že by se něco podobného někdy semlelo. Týden fotografie nemá k dispozici," připouští magazín. Je však prý zajímavé, že poté, co se redaktoři z Týdne začali po historce z Harrachova vyptávat, Bradáčová sama v rozhovoru pro Právo celou věc zveřejnila. Může to prý být náhoda, ale také snaha zmírnit dopad případné senzační zprávy o krkonošské romanci. Je tedy prý možné, že dva roky starý výlet do Harrachova Bradáčovou stále straší a to se mohlo promítnout i do jejího vztahu s Martincem.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…