Takhle trpěl Klausův syn za to, co si dovolil říct o knížeti

17.01.2013 15:21

"Školu vede ředitel, který si ji plete s pobočkou Zemanova volebního štábu," píše Tomáš Němeček, redaktor Lidových novin, v reakci na e-mail Václava Klause ml., který si v něm neodpustil posměšnou narážku na prezidentského kandidáta Karla Schwarzenberga (TOP 09).

Takhle trpěl Klausův syn za to, co si dovolil říct o knížeti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg postupuje do druhého kola boje o Hrad

Václav Klaus ml., odmítl inzerovat v denících koncernu MAFRA, protože je považuje dle svých slov za "pobočky volebních štábů", a svůj dopis zakončil slovy "ktéé tomof můj", čímž se jasně strefuje do Karla Schwarzenberga.

Proti tomu, že Klaus ml. dal najevo své nesympatie vůči knížeti jménem gymnázia PORG, se již ohradili jeho studenti. Sepsali proti Klausovi mladšímu petici. Do této chvíle by se celá záležitost dala podle Němečka označit za gymnaziální humor, ale to by nesměl Klaus junior na petici reagovat.

"Jenže Klaus mladší u toho nezůstal a rozhodl se to, do čeho šlápl, ještě rozpatlat a namazat si na vlastní hlavu," píše redaktor LN. Klaus mladší totiž ve svém blogu na Aktuálně.cz označil Schwarzenberga za svého antipoda a svoje názory se snažil podložit podle Němečka ne zcela správnými historickými údaji o Schwarzenbergovu otci Karlu VI.

Proměna Klause mladšího

Podle Němečka prošel Klaus mladší během let velkou proměnou. Při prvním rozhovoru, který s ním novinář dělal, byl prý Klaus ml. "zdrženlivý mladý muž, vědomý si toho, že PORG nevytvořil, ale pouze převzal zakladatelské dílo Ondřeje Šteffla. Dalo dost práce ho vůbec přemluvit k focení," popisuje svoji prvotní zkušenost s ředitelem gymnázia.

Dnes je prý všechno jinak. Klaus ml. má v PORG podle Němečka stejnou pozici, jako míval Radek John v pořadu Na vlastní oči: stal se jen značkou a tváří, která se producíruje v bulvárech.

"Získal finanční nezávislost díky stomilionovému daru pro školu od tehdejšího ředitele ČEZ Martina Romana (jehož rodina dnes sedí ve správní radě vzdělávací instituce). V roce 1999 mu záleželo na tom, co si pomyslí rodiče jeho žáků; dnes je ochoten se za trapný blog na půl úst omluvit, jen když mu to řekne Roman," vyčítá redaktor synovi českého Prezidenta, Klausovi mladšímu.

"Studenti a učitelé PORG jsou pořád skvělí, jak ukazuje jejich petice. Chtěl jsem tam proto původně poslat prostřední dceru. Ale dokud školu vede ředitel, který si ji plete s pobočkou Zemanova volebního štábu, nemáme zájem," uzavírá Tomáš Němeček svůj komentář.

Zemana přímo nepodpořil

Nicméně je nutné dodat, že jakkoli se Václav Klaus mladší posměšně vyjádřil na adresu Karla Schwarzenberga, druhého kandidáta Miloše Zemana (SPOZ) v jeho kandidatuře nijak nepodpořil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…