Temné skupiny chtějí zničit excelentního ministra Kalouska, říká Richard Háva

26.07.2012 9:01

Zbrojař Richard Háva, který je spojován s ministrem financí Miroslavem Kalouskem, poskytl rozhovor deníku MF DNES. Mluvil v něm o svém vztahu s Miroslavem Kalouskem, o zásluhách firmy Omnipol, ve které dlouhodobě figuruje, i o nákupu letadel CASA, kvůli kterému v poslední době padají dokonce i obvinění.

Temné skupiny chtějí zničit excelentního ministra Kalouska, říká Richard Háva
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Ve sněmovně se schyluje k hlasování o důvěře vládě

Podle něj jde hlavně o Miroslava Kalouska, který je trnem v oku mnoha zlodějům. „Řada lidí ho nemá ráda pro jeho statečnost a chytrost a politickou vyzrálost,“ prohlašuje muž, považovaný za ministrova přítele. „Je to excelentní ministr financí, což se projevilo třeba udržení ratingu A1 a řadou mezinárodních uznání.“ Podle něj řadě lidí není příjemná důslednost ministerstva financí při prošetřování dotací a podivných finančních transakcí. „Ty skupiny, které byly zvyklé na jistotu devadesátých let, že se jim nemůže nic stát, se najednou monumentálně vyděsily.“

Jako příklad uvedl "nějakého pana Hrdličku" (vlivný muž ODS z Prahy 10, označovaný slovem "kmotr" - pozn. red.), který se prý na svatbě nejmenovaného zastupitele Prahy 10 nechal slyšet, že za všechno může Kalousek. Mimo jiné prý řekl, že "dokud tu bude, tak ten perfektní systém fungovat nebude." Proto se prý Háva musí ptát, co za tím všechno je.

 „A já tady koukám na jednání parlamentu, kde vystupuje pan Jarolím, planou mu oči, a má pravděpodobně nějakou nemoc,“ popisuje Háva vášnivého kritika svého spojenectví s Miroslavem Kalouskem. Další z kritiků, Vít Bárta, se prý živí špiclováním a je loutkou kmotrů. „Jsem brutálně v šoku,“ shrnul svůj dojem. Podle něj je neskutečné, že lidé, kteří se vrátili do ČR, zde platí vysoké daně a sociální pojištění, jsou považováni za zločince.

Skupina kolem Richarda Hávy, která v roce 1997 stoupila do firmy Omnipol, podle Hávy nikdy nic nezprivatizovala, ani neměla žádný investiční fond. „Omnipol má veškeré prověrky státu na dovoz i vývoz licencované techniky,“ upozorňuje. Podporuje prý české výrobce radarové techniky, mimo jiné odkoupil od amerických investorů i výrobce legendárního lokátoru Věra.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…