Tluchoř si prý staví vilu. Na pozemku se zajímavým příběhem

23.10.2012 8:14

O Petru Tluchořovi se v poslední době hodně mluví v souvislosti s jeho vystupováním proti premiéru Petru Nečasovi. Proto zájem novinářů ulpěl například i na jeho majetkových poměrech. Redaktoři z Hospodářských novin nyní objevili velmi zajímavé okolnosti stavby jeho domu, který roste ve středočeském Kersku.

Tluchoř si prý staví vilu. Na pozemku se zajímavým příběhem
Foto: tan
Popisek: Petr Tluchoř v Partii na Primě

Na kraji vesnice proslavené romány Bohumila Hrabala poslanec staví od jara. Bílá vila ukrytá v borovém lese má rozpočet deset milionů korun. Poslanec Petr Tluchoř s manželkou si na něj podle HN vzali úvěr 7,5 milionu korun. „Přesná čísla samozřejmě uvedu ve svém majetkovém přiznání,“ ujišťuje Tluchoř.  

Mnohem zajímavější je však pozemek, na kterém budované poslancovo sídlo stojí. Nadstandardní stavební parcela o rozloze téměř 9000 metrů čtverečních byla koupena za bezmála šest milionů korun. Jejím vlastníkem však není Tluchoř, ale jeho tchán Luděk Rubáš.

Rubáš, který byl v devadesátých letech ministrem zdravotnictví v první Klausově vládě a za Topolánka řídil kolínskou nemocnici, však pozemek nekoupil osobně, ale společně s firmou Longfellow, která předtím pozemky vykoupila od několika předchozích vlastníků. Majitelem firmy Longfellow byl před Rubášem plzeňský podnikatel Pavel Bureš a podle dostupných údajů byl nákup pozemků v Kersku jedinou aktivitou, kterou společnost vykázala.

Jenže zatímco pozemky, které Longfellow nakoupil, stály bez třiceti tisíc šest milionů, následně Rubáš od Bureše celou společnost (včetně pozemků) koupil za pouhých dvacet tisíc. Ten však jakékoliv manipulace odmítá. Na rozlehlém pozemku chtěl prý původně podnikat. „Ale nakonec jsem se rozhodl, že ho dám k dispozici své dceři. A že do budoucna vyřeším bydlení své široké rodiny,“ říká k tomu exministr.   

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…