Topolánek tvrdí, že jej už nic nedrží v ODS. A Kalouskovi prý skoro nic nevyčítá

04.12.2012 16:24

Bývalý premiér Mirek Topolánek poskytl rozhovor týdeníku Euro. Jako předseda lobbistického Teplárenského sdružení mluvil převážně o energetice, ale jako bývalý předseda vlády se samozřejmě nevyhnul ani politice. A přiznal se, že ač člen ODS, netuší, koho bude v příštích volbách volit.

Topolánek tvrdí, že jej už nic nedrží v ODS. A Kalouskovi prý skoro nic nevyčítá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mirek Topolánek

„Když to trochu topolánkovsky nadsadím, tak jako pravicový volič začínám mít problém, koho v příštích volbách budu volit. Ač ještě člen ODS,“ říká s tím, že ani jeho členství nemusí být definitivní. „Nechci dělat žádná výhrůžná gesta, ale obávám se, že moje ochota zaplatit v březnu příštího roku další členské příspěvky se bude blížit nule,“ dodává expremiér.

Podle něj se totiž česká, ale i evropská politická scéna začíná posouvat doleva. „Medianový volič se v celé Evropě posunul doleva. Za to, s čím vyhrála Angela Merkelová poslední volby v Německu, by se nemusel stydět ani její sociálnědemokratický předchůdce Gerhard Schröder,“ myslí si. Navíc podle něj česká politika byla vždy spíše levicová. „Ani oblíbený Masaryk a Beneš nebyli žádní levičáci,“ myslí si.

Proto prý dnes není v české politice opravdu pravicová strana. Ani ODS, ani TOP 09. „A to nevyčítám, na rozdíl od všech, skoro nic Miroslavu Kalouskovi,“ upozorňuje expremiér. Ten by prý připraven po volbách začít skutečně šetřit, třeba úplně zmrazit důchody. Jenže vláda jej v tom nepodpořila.    

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…