Úsměv komentátora: Kníže vaří polévku pro chudé. A přitom dříve chválil Drábka

14.01.2013 7:17

Levice ukázala v prvním kole prezidentské volby svůj potenciál a zvítězila. Alespoň podle komentátora časopisu Týden Martina Hekrdly, který sčítá hlasy ostatních kandidátů, jimž český levicový volič odevzdal svůj hlas. K nim řadí vedle Miloše Zemana (SPOZ) a Jiřího Dienstbiera (ČSSD) i Táťánu Fischerovou, Janu Bobošíkovou (Suverenita) a Vladimíra Franze. Levici tak připisuje zisk celkem 54 procent hlasů. Druhé kolo ale prý stejně ovládne Karel Schwarzenberg (TOP 09).

Úsměv komentátora: Kníže vaří polévku pro chudé. A přitom dříve chválil Drábka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ve volebním štábu Karla Schwarzenberga panovala napjatá atmosféra

Anketa

Takže tedy... Kdo má být prezidentem?

70%
hlasovalo: 149891 lidí

"Samozřejmě, že je to složitější. Levicový lid střelil na lišku, trefil Maryšku. Miloš Zeman, sjednocující teď doma - pro druhé kolo - levici proti neoliberálům, asociálům a arogantům (s pomocí šloufismu lukoilismu), je krutá představa," píše publicista a komentátor.

Pyrrhovo vítězství

Hekrdla je přesvědčen, že v druhém kole Zeman nezvítězí. "Středem gravitace bude ve druhém kole prezidentských voleb - jak se na republiku sluší - knížepán," píše. Nicméně ani s touto alternativou není komentátor spokojen. Tento "svátek demokracie" je podle něj Pyrrhovým vítězstvím české politiky.

Schwarzenberg je prý dokonalý produkt. Jako "maskot" Bursíkových zelených držel vládu, dokud to šlo. Jako maskot TOP 09 držel a drží neuvěřitelnou vládu Petra Nečase. "Prostřednictvím politicky negramotné obce 'objektivních' médií s misionářskou mentalitou a mladých lidí bez historické paměti prošel do druhého kola a dotáhne zteč Pražského hradu do konce. Levice utrpěla Pyrrhovo vítězství a do dvou týdnů zažije porážku bez přívlastků (a to i tehdy, když se venkov zmobilizuje a zázrakem vyhraje Zeman)," píše Hekrdla.

Tomu se říká zapřít nos mezi očima...

Schwarzenberg podle komentátora  začal okamžitě vařit knížecí polévku pro chudé. Zastane se prý lidí postižených, starých a znevýhodněných. Nikdo se nesmál, ale prý měl. "Když totiž krátce po posledních sněmovních volbách zvažoval populární aristokrat svého nástupce v čele TOP 09, řekl: Je tam několik nadaných lidí... Jaromír Drábek, ten je vynikající. Ale uvidíme. Možná to bude taky Kalousek," připomíná Hekrdla.

"Jak se chce brát za znevýhodněné a postižené, jimž jeho 'nadaní a vynikající' spolustraníci připravili a připravují čím dál těžší život?" ptá se.

"Tomu se říká zapřít nos mezi očima a Krista Pána na kříži. Zase jde o podvod. I proto je tento 'svátek demokracie' Pyrrhovým vítězstvím celé české politiky, všech občanů," uzavírá komentář pro Týden Martin Hekrdla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…