Voleb se zúčastní pravicová strana Hlavu vzhůru s podporou Klause

30.08.2013 17:25

VÍME PRVNÍ Podle informací ParlamentníchListů.cz bude ve volbách do Poslanecké sněmovny kandidovat pravicová euroskeptická strana Hlavu vzhůru s podporou exprezidenta Václava Klause.

Voleb se zúčastní pravicová strana Hlavu vzhůru s podporou Klause
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus a Jana Bobošíková, ilustrační koláž

Strana vznikne na půdorysu původně připravovaného projektu, na kterém se podílela například Jana Bobošíková, Boris Šťastný, Akce D.O.S.T., bývalí členové ODS a další. Uskupení se nazývá Hlavu vzhůru - volební blok.

Schůzku inicioval Šťastný

Klaus se dnes podle informací redakce na tom domluvil na zámečku v sídle Institutu Václava Klause s Janou Bobošíkovou, Borisem Šťastným a dalšími. Subjekt podpoří, ale kandidovat nebude.

Ke Klausovi se podle informací redakce na zámeček objednal včera jenom Šťastný, ale dnes vzal s sebou na "přepadovku" celou delegaci zástupců pravicových subjektů, která přesvědčila Klause, že má blok podpořit.

Pravicové subjekty

Za Suverenitu byla na schůzce Jana Bobošíková,  dále zástupci strany Uzdravme naši politiku včetně Michala Maňáka, Michal Doktor za Jihočechy, exprimátor Kladna Milan Volf za Volbu pro Kladno, Jiří Janeček za Pravou frakci, Petr Bahník za Akci D.O.S.T., Pavel Caldr a Bohumil Zoufalík za Pražské starosty. 

Dále zde byl již zmiňovaný Šťastný a exposlanci ODS Zdeněk Prosek a Tomáš Úlehla. Podle informací redakce se mají postupně přidávat ještě další členové ODS. Do původního projektu se mělo zapojit zhruba 10 poslanců ODS z posledního volebního období.

Ing. Jana Bobošíková

  • Předsedkyně strany Suverenita
  • mimo zastupitelskou funkci

Demokratické orgány a klasická struktura

"Tímto pokusem pro mne nic nekončí. V průběhu následujících dvou měsíců rád aktivně pomohu těm, kteří i beze mne do tohoto volebního souboje půjdou," avizoval Klaus ve svém prohlášení, ve kterém oznámil, že nebude kandidovat, ale že se přesto vrací do aktivní politiky. 

"Jsem rád, že jsem mohl být v tak zásadním okamžiku u toho a napomoci sjednocení jednotlivých politických stran, hnutí i jednotlivců v jeden silný, liberálně-konzervativní blok," uvedl Boris Šťastný.

Provizorně bude předsedkyní strany Jana Bobošíková, dokud si nezvolí v demokratických volbách strana své vedení. Strana by měla budovat klasicky krajská i místní sdružení. V úterý by měla být tisková konference, kdy by se měly představit programové priority strany.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…