Zemanovci na to kápli: Za černý trh s alkoholem může Jan Fischer

27.09.2012 12:04

Mezi jmény politiků, kteří jsou prý odpovědní za rozsah pančovací mafie, se objevilo nové. Předseda zemanovců Vratislav Mynář si myslí, že explozi černého trhu s alkoholem zavinil Jan Fischer a jeho vláda, když zvýšili spotřební daň na alkohol.

Zemanovci na to kápli: Za černý trh s alkoholem může Jan Fischer
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman v doprovodu s Vratislavem Mynářem

Předseda Strany práv občanů - zemanovců Vratislav Mynář objevil viníka metylalkoholových úmrtí. Za smrt minimálně šestadvaceti lidí podle něj může chybná politika našich vlád, které vysokou spotřební daní na alkohol umožnily rozvoj černého trhu, kde nezaplacení daně přináší pohádkové zisky. A tím, kdo se rozhodl dramaticky navýšit spotřební daň na alkohol, byla úřednická vláda premiéra Fischera.

„O prezidentském kandidátu Janu Fischerovi se říká, že nikdy nic nezkazil. Zlí jazykové dodávají, že ani nemohl, protože nic nedělal. Byla to ale právě jeho vláda, která v roce 2009 prosadila zvýšení spotřební daně na lihoviny. Jeho důsledkem je nynější metylalkoholová krize,“ uvedl Mynář, jehož strana podporuje v prezidentské volbě hlavního Fischerova rivala Miloše Zemana.

Řešení této chyby je podle Mynáře jednoduché. Lidé by měli mít možnost si místo pochybných destilátů z černého trhu sami vypálit svou pálenku, u které by měli jistotu, z jakého pochází zdroje. „Ostatně i z těchto důvodů, kvůli kvalitě a ceně, si lidé třeba pěstují vlastní zeleninu,“ myslí si předseda zemanovců.

Jeho strana prý v případě úspěchu v krajských volbách bude iniciovat zákon, který umožní tradiční pálení slivovice pro vlastní potřebu. V tomto duchu prý rozjeli kampaň „za tu našu slivovicu“, kterou Mynář prezentuje jako zásadní příspěvek v boji proti černému trhu s alkoholem.  

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…