„Dyť tam ani nevylezeš!“ křičeli na Zemana demonstranti. Tady je mimořádně ostrá reakce Hradu

01.06.2015 12:39

Prezident Miloš Zeman je v Českých Budějovicích, kde zahájil třídenní návštěvu Jihočeského kraje. Skupinka mladých protestujících se podle očitých svědků chovala při příjezdu Zemana velmi hrubě. Někteří z demonstrantů dokonce na prezidenta během stoupání do schodů, křičeli „dyť tam ani nevylezeš“. Mluvčí Hradu Jiří Ovčáček to pro ParlamentníListy.cz mimořádně tvrdě odsoudil.

„Dyť tam ani nevylezeš!“ křičeli na Zemana demonstranti. Tady je mimořádně ostrá reakce Hradu
Foto: David Hora
Popisek: Prezidentovi odpůrci v Českých Budějovicích

„Jihočeská kavárna zdraví našeho prvního prezidenta – spussytele.“ To bylo jedno z hesel, kterým v pondělí dopoledne „přivítalo“ prezidenta Zemana několik jeho odpůrců v Českých Budějovicích, kde začíná jeho třídenní návštěva Jihočeského kraje.

Transparenty a pískotem ale akce neskončila. Když prezident Zeman začal stoupat do schodů, z hloučku protestujících, mezi nimiž bylo i několik mladých lidovců, se ozval pokřik „dyť tam ani nevylezeš“. Přitom je známo, že prezident Miloš Zeman má neuropatii, a tedy skoro necítí chodidla.

Mluvčí hlavy státu Jiří Ovčáček takové chování pro ParlamentníListy.cz ostře odsoudil. „Považuji to za ukázku mimořádné ubohosti těchto lidí, kteří se hlásí k jihočeské kavárně. Je šokující, kam až mohou tito lidé klesnout. Kde chybí argumenty, nastupují urážky,“ sdělil Ovčáček.

Vzhledem k tomu, že mezi demonstranty byli také mladí lidovci, redakce ParlamentníchListů.cz se obrátila s žádostí o komentář také na předsedu KDU–ČSL a vicepremiéra Pavla Bělobrádka. Redakce na jeho vyjádření čeká.

Po vydání článku redakci kontaktoval Šimon Heller, člen Mladých lidovců. Zde přinášíme jeho vyjádření: "Jediným členem Mladých lidovců, z.s. jsem byl já a od jediného neslušného komentáře na celé akci (od odpůrců Zemana) "dyť tam ani nevylezeš" se distancuji, protože většina z nás přišla vyjádřit protest slušným způsobem".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

8:31 Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

„Myslím, že Ukrajina postupně směřuje ke katastrofě,“ uvedl vysloužilý francouzský generál Dominique…