Bárta si dal do nosu, lituje kníže

14.05.2011 14:24

Podle šéfa TOP 09 a diplomacie si Vít Bárta zveřejněnou nahrávkou naběhl více než je zdrávo. Její obsah byl prý ovlivněn tím, že všichni zúčastnění "byli ožralí".

Bárta si dal do nosu, lituje kníže

K nové nahrávce, která unikla z nitra Věcí veřejných, se někteří politici vyjadřují radikálně, jiní vyhýbavě. Šéf TOP 09 a ministr zahraničí Karel Schwarzenberg stojí na pomezí těchto úhlů pohledu.

SLEDUJEME téma: Nahrávka VV

Byli ožralí...

"Jak jsem pochopil, dal si do nosu více, než je prospěšné. Všichni tam byli trošku ožralí. Proběhla tam diskuse na úrovni české hospody. Slyšel jsem, jak Bárta říká, že byl pozván k Putinovi a Obamovi, a o tom, že by mohli spolupracovat s americkými demokraty. A myslím, že by mohli spíše bártovat než bártrovat. (Bárta na nahrávce použil výraz bártrovat, tj. vyměňovat, pozn. red.)," uvedl kníže v rozhovoru pro deník Právo.

SLEDUJEME téma: Vládní krize a peníze za mlčení ve VV

Ohledně podivného financování VV se kníže vyjádřil velmi lapidárně. "Říkáte, že financují stranu načerno? Mám dlouhodobě temný pocit, že v tom nejsou v české politice osamělí," uvedl pro deník.

Když už se ale takové věci dějí, nemá se o nich podle knížete mluvit. Právě v tomto ohledu prý VV velmi pochybily.

Předčasné volby ne

I přesto, že se mu tak jejich chování nelíbí, variantu předčasných voleb nepodporuje. "Předčasné volby by znamenaly konec všem reformám. To by byla chyba, my jsme nastoupili, abychom je uskutečnili. Kdyby byly reformy dotažené, tak by bylo prospěšné o volbách uvažovat. S menšinovou vládou je to úplně stejné," vysvětlil kníže.

Ten sice skandály kolem VV považuje za ostudu, v rámci realizace reforem je však z vlády zatím nevyhání. Podobné tendence má ale třeba jeho stranický kolega Petr Gazdík nebo ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil (ODS).  

Více čtěte:

Venku je další nahrávka. Bárta prý donáší Klausovi a přitom jej ovládá

Foto: Jan Cibulka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…