Bojím se mediálního tlaku kolem přímé volby, říká Němcová

19.01.2012 18:40

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová byla dnes hostem pořadu Impulsy Václava Moravce. Řeč byla hlavně o přímé volbě prezidenta a o novém směřování Evropské unie.

Bojím se mediálního tlaku kolem přímé volby, říká Němcová
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Předsedkyně sněmovny a první místopředsedkyně ODS Miroslava Němcová

„Nemá smysl bavit se o konkrétních osobách ve chvíli, kdy se bavíme o tom, co by mohla přinést přímá volba prezidenta,“ uvedla Němcová. „Bude to tak trošku reality show,“ dodala. Mediální šílenství, které začalo například kolem Tomia Okamury, který se umístil vysoko v anketě serveru iDNES.cz, ji děsí.

Zdá se, že kampaň začala

Někdy se zdá, jako by prezidentská už kampaň začala. Němcová ale chce nejprve počkat, jak bude zákon vypadat a jestli bude vůbec schválen. Až poté bude podle ní nastane čas mluvit o některých kandidátech.

„Bylo by dobré nechat proběhnout volby senátní a krajské. A ty by neměly být jen tak by the way, zakryty prezidentskou kampaní,“ říká místopředsedkyně Sněmovny. „Nic tak šokujícího se neděje. Moje obavy byly víceméně přesné. Bála jsem se toho mediálního tlaku a toho, že chceme změnu za každou cenu,“ tvrdí.

ČSSD podpoří referendum o ratifikaci nové smlouvy EU, jen pokud ODS kývne na zákon o obecném referendu. „Mně to trochu připomíná tu hru s přímou volbou,“ říká Němcová. „Aby lidé dokázali odpovědět ano nebo ne u složitých otázek, aniž by byli ve vleku nějakého mediálního mínění, je velmi těžké,“ myslí si.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

8:31 Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

„Myslím, že Ukrajina postupně směřuje ke katastrofě,“ uvedl vysloužilý francouzský generál Dominique…