Chomutov je v pilotním projektu vyhodnocen jako akční město

12.08.2012 8:24

Účast v mezinárodním pilotním projektu udržitelnosti dopravy ve městě QUEST (v překladu: Nástroj řízení kvality pro udržitelnou, energeticky efektivní dopravu), zajistí Chomutovu větší šance na získání dotací pro dopravní projekty.

Chomutov je v pilotním projektu vyhodnocen jako akční město
Foto: chomutov-mesto.cz
Popisek: Chomutovské náměstí

„Nutným podkladem při žádosti o dotace bude zpracovaná analýza dopravy s návrhem opatření. Zapojení do projektu QUEST nám splnění těchto podmínek zprostředkuje. Nyní například dokončujeme akční plán celkové dopravy ve městě,“ sdělil náměstek primátora Jan Řehák. Z pěti zapojených českých měst byl Chomutov vyhodnocen jako akční město, protože zpracováním předběhlo ostatní účastníky. Projekt se zabývá jak individuální dopravou, cyklistikou, tak i městskou hromadnou dopravou.

QUEST je mezinárodním pilotním programem Evropské unie, účastní se jej města ze 13 členských zemí, z České republiky kromě Chomutova byly vybrány České Budějovice, Hradec Králové, Jihlava, Opava a Karviná. Financován je z programu Inteligentní energie pro Evropu, takže město nemá s účastí v projektu spojeny žádné náklady. „Českou část projektu koordinuje Centrum dopravního výzkumu, ale zapojeni jsou i chomutovští odborníci z města, magistrátu, dopravní komise, dopravního podniku, okresní hospodářské komory, cyklisté, ale i senioři,“ představuje partnery vedoucí odboru dopravních a správních činností Bedřich Rathouský. Cílem projektu je nejen udržitelnost dopravy ve městě, ale také menší zatížení životního prostředí a s tím spojený rozvoj městské hromadné dopravy a cyklistiky. Akční plán zahrnuje aktivity na období do roku 2014.

Aktivní účast města přinese nejen nové koncepční plány na udržitelnost dopravy a větší šance na získání dotací na pozdější projekty, ale také prestiž. „Byli jsme požádáni, aby Chomutov hostil v začátku příštího roku prestižní workshop pro 49 evropských měst zapojených do projektu QUEST. To nám vedle výsledků v oblasti udržitelné dopravy umožní představit i město jako takové,“ dodal náměstek Řehák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Chomutov-mesto.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…