Čunek znovu na scéně. Kauza byla na objednávku, tvrdí

29.09.2010 16:56

Podle bývalého šéfa lidovců Čunka byla celá jeho kauza zmanipulovaná. Rozhodl se proto, že ji znovu oživí a své jméno očistí.

Čunek znovu na scéně. Kauza byla na objednávku, tvrdí

Bývalý šéf lidovců Jiří Čunek se nechce smířit s tím, jak dopadla kauza, která vedla k jeho politickému pádu a poškodila i celou KDU-ČSL.

Čunek tak podal trestní oznámení na společnost, jež zpracovala pro policii posudek, na jehož základě byl v roce 2007 obviněn, že přijal úplatek.

Zfušovaný posudek

"Mám revizní posudek, podle nějž byl posudek pro policii zfušovaný," vysvětlil nyní Čunek pro server iDNES.cz. 

Bývalý šéf lidovců, který kabinet opustil loni v lednu, když ztratil podporu své  strany, se tak pokouší očistit své jméno.

Ač sice nikdy nestanul před soudem, protože státní zástupce Arif Salichov z Jihlavy jeho kauzu již dvakrát zastavil, snaží se nyní dokázat, že byl obviněn neprávem.

Argumentuje zejména revizním posudkem Národohospodářské fakulty Vysoké školy ekonomické pro ministerstvo spravedlnosti. Podle něho nebylo poškozeno město Vsetín při prodeji bytů společnosti H&B Real a neexistoval proto tak ani žádný důvod pro to, aby za to jako bývalý starosta Vsetína inkasoval půlmilionový úplatek. Právě to dříve tvrdila jeho sekretářka Marcela Urbanová.

Neměl jsem být obviněn, říká Čunek

"Pokud by neexistoval posudek společnosti Nova spol. s.r.o pro policii, který hodnotu vsetínských bytů ocenil zcela neadekvátně, nikdy bych nemohl být obviněn," uvedl nyní Čunek. Právě kvůli posudku, který použila policie, se nyní rozhodl, že podá trestní oznámení.

Na dotaz serveru iDNES.cz, zda skutečně věří ve  znovuotevření svého případu, ve středu Čunek reagoval vyhýbavě: "Kamarádi mě vyzývali, abych to udělal."

Více čtěte:

Čunek podává trestní oznámení

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…