Exministr zemědělství Fuksa se bude ucházet o hejtmanské křeslo

09.12.2011 13:12

Bývalý ministr zemědělství Ivan Fuksa se bude ucházet o křeslo středočeského hejtmana. O post svede boj v ODS. Fuksa to dnes sdělil ČTK. Kandidovat na funkci, kterou nyní zastává sociální demokrat David Rath, chce z občanských demokratů například i mladoboleslavský primátor Raduan Nwelati. Naopak Fuksův nástupce v čele ministerstva a šéf středočeské ODS Petr Bendl už oznámil, že o funkci hejtmana nebude usilovat.

Exministr zemědělství Fuksa se bude ucházet o hejtmanské křeslo
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Ivan Fuksa

Fuksa, který bývá označován za spojence někdejšího šéfa poslaneckého klubu občanských demokratů Petra Tluchoře, uvedl, že se rozhodl v primárních volbách usilovat o post lídra kandidátky. 

Pro výhru udělám vše, říká Fuksa

"Tento krok jsem zvažoval delší dobu, přičemž mě k němu vede podpora nejen členské základny, ale i veřejnosti, se kterou se potkávám, a vůle vrátit způsob vládnutí ve Středočeském kraji do demokratických, odborných a rozpočtově odpovědných poměrů," dodal. 

Související Nečas za patnáct měsíců Fuksovi nic nevytkl. A pak ho z vlády vyrazil

Je přesvědčen o tom, že bude moci využít své zkušenosti z komunální i vrcholové politiky. "V nejbližší době chci členům regionální organizace ODS nabídnout svůj program a představu, jak zvítězit v krajských volbách příští rok," poznamenal Fuksa. 

Středočeská ODS je podle bývalého ministra silná, sebevědomá a má dobrou šanci porazit levici a ukončit vládu Davida Ratha (ČSSD). "Pro tuto výhru rád udělám vše, co bude v mých silách a půjdu do toho s maximálním nasazením," uzavřel Fuksa.

K tématu:
Místopředseda Fuksa? Tomu se přizpůsobím, tvrdí Bendl
Fuksa u Tachecí: Můj vztah s Bendlem? Nejhorší v historii
Bendl možná zruší tendr v Lesích ČR, který Fuksa obhajoval

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …