Halíkův protiúder Hájkovi: Mluví jako Rudé právo. Samé lži

30.11.2011 18:50

Vicekancléř prezidenta Václava Klause Petr Hájek se ostře pustil v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz do Tomáše Halíka – dokonce zpochybnil Halíkovo vysvěcení na kněze. Ten to okamžitě popřel.

Halíkův protiúder Hájkovi: Mluví jako Rudé právo. Samé lži
Foto: halik.cz
Popisek: Filozof a katolický kněz Tomáš Halík

„Používá přesně stejného výrazu, který užilo Rudé právo po Chartě v útoku na Josefa Zvěřinu "pán, který se vydává za kněze",“ napsal Halík pobouřený mail ParlamentnímListům.cz jako reakci na rozhovor s Hájkem a pokračoval: „Asi by si měl položit otázku, zda by mne v tom případě Jan Pavel II. jmenoval konzultorem papežské rady pro dialog a benedikt XVI. jmenoval čestným papežským prelátem,“ dodává.

Všechno mohu dokázat

Hájek totiž v rozhovoru uvedl, že kardinál Meisner, který měl Halíka tajně vysvětit, tento fakt v soukromém rozhovoru popřel. „Nikdy jsem netvrdil, že mne osobně světil mons. Meisner - další Hájkova lež - , vždy uvádím, že mne světil jeho tehdejší nadřízený mons. Aufderbeck - 21.10. 1978 tajně v kapli své rezidence,“ tvrdí Halík s tím, že veškerá tvrzení může dokázat.

Rozhovor čtěte zde: Šokující informace. Halík asi není kněz, říká Klausův Hájek

Čtěte také: Halík: Vysvěcen jsem byl. Pochybuji o Hájkově duševním zdraví


Kromě toho může dokázat pomocí vysokoškolského diplomu fakt, že je profesorem – i to Hájek zpochybnil a kněze nazývá inženýrem. Podle Halíka by bylo vhodné obrátit se s oficiálním dotazem na pražské arcibiskupství, protože Hájek tvrdí, že je arcibiskupovým velkým přítelem.

„Možná by stálo za to zeptat se i kolínského arcibiskupa kardinála Meisnera, zda opravdu při své nedávné návštěvě Prahy před svědky Hájkovi vyjádřil pochybnosti, zda jsem knězem,“ uvedl Halík.

Psali jsme:


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

reklama

autor: joh

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

13:15 Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

Zkratka KB je v Česku už léta spojená s Komerční bankou. Ale vzhledem k tomu, jaké „inspirace“ má Ko…